Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem BİR JENERATÖR kurbanı daha mı?

BİR JENERATÖR kurbanı daha mı?

Hatay’da yaşayan depremzede Süleyman Bor, depremden 3 hafta önce 95 yaşındaki anneannesi Sıkriyye Keskin’in solunum yetmezliği nedeniyle İskenderun eski Devlet Hastanesi’ne yatırıldığını ve solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü kaydederken, depremden birkaç gün sonra ise gittiği hastanede öldüğü söylenen anneannesinin de jeneratör kurbanı olabileceğini kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BİR JENERATÖR  kurbanı daha mı?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in katıldığı bir canlı yayında dile getirdiği "İskenderun Devlet Hastanesi'nde jeneratör çalışmadığı için hastaların hayatını kaybettiği" iddiasını Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yalanlarken yeni bir iddia da daha önce Antalya’da yaşayan Süleyman Bor’dan geldi. Bor, depremden 1 gün önce kan istenen anneannesi Sıkriyye Keskin’i depremden birkaç gün sonra bulmaya gittiğinde yaşanan çelişkiler sonrasında konuyu gazetemize aktararak, Çömez’in iddiasındaki gibi anneannesinin de jeneratör nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceğini ifade etti.

a959e76e-6fe6-46e3-b371-8cc0a0521f89

CANSIZ BEDENE TESADÜFEN ULAŞILDI

Süleyman Bor, 95 yaşındaki anneannesi Sıkriyye Keskin’in depremden yaklaşık 3 hafta önce solunum yetmezliği nedeniyle İskenderun eski Devlet Hastanesi’ne yatırıldığını ve solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavisinin sürdüğünü kaydederken, depremden birkaç gün sonra ise gittiği hastanede yoğun bakım hemşiresinden anneannesinin depremden 2 saat önce öldüğünü ama cenazesinin kayıp olduğunu öğrendiğini söyledi. Bor, çok net olmasa da aldığı bilgiyle yeni devlet hastanesine götürüldüğü söylenen yoğun bakım hastaları ve cenazeler arasında anneannesine ulaşamazken, 13 gün sonra tesadüfen görüştüğü bir ambulans şoföründen anneannesinin cenazesinin Adana Adli Tıp’a götürüldüğünü öğreniyor. Süleyman Bor, adı Şükriye diye kayıtlara yanlış geçen anneannesinin cenazesine çok zor ve tesadüfen ulaştığını belirterek,  teşhis sonrası cenazeyi teslim alarak İskenderun’da defin işlemini yapıyor.

süleyman bor

4 ŞUBAT TARİHLİ ÖLÜM RAPORU DÜZENLENDİ

Torun Bor, Çömez’in iddiaları sonrasında kedisine verilen evrakları da incelediğinde bir dizi şüpheli durum tespit ediyor. Süleyman Bor, 6 Şubat Pazartesi günü depremden 2 saat önce öldüğü söylenen anneannesinin raporlara 4 Şubat’ta öldüğünün geçtiğini görünce “Nasıl olur da ölen biri için 5 Şubat’ta kan istenir” diyerek, şüpheli ölümün İYİ Parti’li Çömez’in iddialarını doğruladığını ifade etti. “Alelacele düzenlendiği algısı veren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı otopsi tutanağında otopsi tarihi 17 Şubat 2023, otopsi saati 19.20 olarak düzenlenirken raporun sonunda bu kez tarih 16 Haziran 2019 ve saat 19.20 olarak yer alıyor” diyen Süleyman Bor, anneannesinin de jeneratör çalışmadığı için hayatını kaybetmiş olabileceğini söyledi. Konunun takipçisi olacağını kaydeden Bor, her türlü hukuki hakkını kullanacaklarını belirtti.

sıkriyye keskin9e56d734-b106-402c-9390-0bb5c2bf1af5

Songül BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da "Millet Buluşması"nda Konuştu

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da "Millet Buluşması"nda Konuştu