Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Beyin kanaması geçiren PTT çalışanı hayatını kaybetti

Beyin kanaması geçiren PTT çalışanı hayatını kaybetti

İzmir’de PTT’de taşeron dağıtım elemanı olan 42 yaşındaki Berran Özen Kırmızıgül, dün dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyin kanaması geçiren PTT çalışanı hayatını kaybetti

Haber-Sen üyesi olan Kırmızıgül’ün meslektaşları, bugün İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan PTT Merkez İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Kırmızıgül için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, yetkilileri istifaya çağırdı ve yaşanan trajik olayın sorumlularının adalet önünde hesap vermesini talep etti. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dün bu binadan Berran, sırtında yüküyle çıktı ve geri dönmedi. Daha kötüsü olabilir mi? Daha ne yaşayacağız, ne var sırada? Kim verecek bunun hesabını? Bugün bizlerden birinin bunun gibi bir şeyler yaşamayacağının garantisi var mı? Bu olay da mı takdir-i ilahi, kader planı mı? Yoksa PTT’de çalışıyorsun diye bu tür risklerin fıtratında mı var? Sıcak havalardan korunmak için uyarılar yapılıyor, ama sırtına yüklenen iş yüküyle hayatını riske atman bekleniyor, PTT'ci kardeşim.

PTT-1

Bu kurumun yaşattığı zulmü yıllardır yazdık, anlattık. Ancak duymuyorlar. Neden? PTT'nin daha fazla kar etmesi için, insan sağlığı ve güvenliğinin önemsenmediği açıkça görülüyor. Sen, canın pahasına sorumluluğunu yerine getirirken, onlar sadece kâr hırsı peşinde koşuyorlar. Daha fazlasını, en fazlasını istiyorlar, doyumsuzca. İnsanlıktan çıkmışlar, her saçmalığın altında PTT var. Bu ülkede bu kadar liyakatsizlik, hukuksuzluk ve düzen bilmezlik başka hangi iş yerinde, hangi devlet kurumunda görülüyor?

“Merdiven altı iş yeri mi bu PTT?”

Merdiven altı iş yer mi bu PTT? İş Güvenliği Kanunu der ki 50'den fazla çalışanı olan yerlerde bir doktor olmalı. Nerede 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu? Burada geçerli değil mi yoksa? Görmemiş olsanız bile yapılmış risk analizleri ve eğitim raporları vardır. Bu tür durumlarda adaletin olmadığı mahkemelerde bile, onların aklandığını görebiliriz. 'Her türlü önlem alındı' diyerek seni suçlu çıkarırlar. Onlar zaten kabul etmiştir yaşadıklarını.

“Bu kurumda çalışanlar sizin maaşlı köleniz değildir”

Anadolu'nun güzel bir deyimi vardır; ağlamayan bebeğe meme vermezler. Artık PTT çalışanları seslerini yükseltmeli, bir araya gelmeli ve güçlü bir şekilde durumlarını dile getirmelidir. PTT yöneticileri artık anlamalıdır ki burada çalışan herkes, onların emirlerine kölece itaat etmek için değil, insanca çalışma koşullarında yaşamak için var. Bu tür olayların sorumluları, istifaya çağrılmalı ve yasaları ihlal ettikleri için yargılanmalıdır. Performans baskısı sona ermelidir ve iş güvenliği kuralları titizlikle uygulanmalıdır.”

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Kozan'da 4.4 büyüklüğünde artçı deprem

Adana Kozan'da 4.4 büyüklüğünde artçı deprem