Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Başkan Böcek’ten AKP’ye: Çok beklersiniz

Başkan Böcek’ten AKP’ye: Çok beklersiniz

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Devam Meclisi’nde “Bekleyin Antalya’m az kaldı” diyen AKP Grup Sözcüsü Serhat Demir’e Başkan Muhittin Böcek, “Çok beklersiniz” diyerek cevap verdi. Meclis’te ilk 2024 yerel seçim atışması Böcek ve Demir arasında yaşandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Böcek’ten AKP’ye: Çok beklersiniz

AKP Grup Sözcüsü Serhat Demir, bütçe ve 2024 performans maddeleri hakkında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i eleştirdi. Demir yaptığı konuşmada, altyapı, ulaşım sorunu, kreşler, gençlik merkezleri, bisiklet yolları, turizm ve festivaller gibi birçok kenti ilgilendiren konuda eleştirilerini sıraladı. Altın Portakal Film Festivali hakkında eleştirilerini sıralayan Demir, “Işıltılı hayatların hazırladığı bütçe Antalya için maalesef hayal kırıklığı olmuştur. Örneklemeler yoluyla uyumsuzlukları ve sıkıntıları dile getirdim. İnşallah Antalya’mız için bütçe hayırlı uğurlu olsun. Bekleyin Antalya’m az kaldı” dedi. Bunun üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Çok beklersiniz” diyerek karşılık verdi. 

DOĞRULARI KONUŞTUK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Siyaseten sizin oturduğunuz yerlerde biz de oturduk. Bu konuşmalar olabilir ama doğruları konuşmak lazım. Yatırımlara gidebilmek için Türkiye’de ekonominin düzgün olması lazım. Ek bütçe mazota ve enerjiye gitti. Sizin iktidarınızdan oldu bunlar. Ne çiftçide ne köylüde ne de yerel yönetimlerde yatırım bıraktınız. İktidar partisi olmak Antalya’yı ve yurttaşları yaşatmak olmalı. 45 milyar Dolar gelir var. 45 milyar Dolar’ın 20 milyar Dolar’ı Antalya’dan. Antalya’ya siz ne veriyorsunuz? Altın Portakal’ı biz özüne döndürdük. Sizin döneminizde heykeller siyaha boyandı, sinema öğrencileri gelmedi, kısa ve uzun metraj yoktu. Biz Altın Portakal’ı tüm yönleriyle özüne döndürdük. Yatırımlara gidecek paraları enerjiye verdik. Biz Antalya’da 5 yıl halktan oyumuzu istedik. Verdiğimiz sözden fazlasını yaptık. Doğu Garajı esnafında 540’ı 313’e düşürdüğünüz, Nekropol’ü bitiremediğiniz, 100’üncü yıl anısına yapılan spor kompleksi var. Sizin borcunuzu da biz ödedik. Bütün yarım yamalak bıraktıklarınızı yapıyoruz. 21 yıldır iktidarsınız hala Alanya’ya giderken 68 lambadan geçersiniz. Neden bu hızlı tren iptal ediliyor?” dedi.

AKP’li Meclis Üyesi Hasan Cumhur Göncü, “Bu yıl beceriksizliğinizden, işin ne boyuta geldiğini görmüyorsunuz. Ne oldu Altın Portakal? Yaptınız da biz kara mı çalıyoruz? Görünen köy kılavuz istemiyor. Mart ayına çok az kaldı. 31 Mart akşamı gereğini göreceksiniz” dedi.

Başkan Muhittin Böcek, “Göreceğiz tabi ki. Bu halk enayi değil. Halkı kimse kandıramaz. Altın Portakal ne oldu? diyerek bir şey olmaz. Halk kimin ne yaptığını görüyor” diyerek cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı bütçesi 16 milyar TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Antalya’nın 19 ilçe belediyesinin ise bütçeleri oybirliği ile kabul edildi. 

2024 Belediye bütçeleri şu şekilde:

Antalya Büyükşehir Belediyesi 16 milyar TL, Alanya Belediyesi 4 milyar 605 milyon TL, Muratpaşa Belediyesi 3 milyar 301 milyon 814 bin TL, Kepez Belediyesi 2 milyar 750 milyon TL, Manavgat Belediyesi 2milyar 750 milyon TL, Konyaaltı Belediyesi 2 milyar 100 milyon TL, Döşemealtı Belediyesi 2 milyar TL, Kaş Belediyesi 1 milyar 270 milyon TL, Kemer Belediyesi 1 milyar 230 milyon TL, Aksu Belediyesi1 milyar 130 milyon TL, Korkuteli Belediyesi 1 milyar 32 milyon TL, Serik Belediyesi 1 milyar TL, Finike Belediyesi 580 milyon TL, Gazipaşa Belediyesi 560 milyon TL, Kumluca Belediyesi 550 milyon TL, Demre Belediyesi 385 milyon TL, Elmalı Belediyesi 213 milyon TL, Akseki Belediyesi 180 milyon 630 bin TL, Gündoğmuş Belediyesi 110 milyon TL, İbradı Belediyesi 100 milyon TL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LaLiga' nın başkanı kim? LaLiga başkanı istifa etti mi? LaLiga başkanı neden istifa etti?

LaLiga' nın başkanı kim? LaLiga başkanı istifa etti mi? LaLiga başkanı neden istifa etti?