Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Balbey’in derdi bitmiyor

Balbey’in derdi bitmiyor

Antalya Muratpaşa ilçesindeki Balbey Mahallesi sakinleri, “Başta Büyükşehir olmak üzere başvurmadık yer kalmadı” diyor. Bugüne kadar Balbey için bir projenin üretilmediğini söylüyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balbey’in derdi bitmiyor

Cengiz SAVAŞERİ / AKDENİZ GERÇEK

2017 Yılında kurulan Antalya Merkez Balbey Mahallesi Koruma Kentsel Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER) yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında, Dernek Başkanı İzzet Türkdoğan, mahalleleri ile ilgili sorunları 4 ana başlıkta toplayarak açıklama yaptı. 

“GÖZLE GÖRÜLÜR BİR İLERLEME YOK”

Restorasyon ve yenileme konusunda, taleplerini Menderes Türe’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde defalarca gündeme getirdiklerini ve 4 yıldır Muhittin Böcek döneminde de belediye ile görüşmelerini sürdürdüklerini söyleyen Başkan Türkdoğan, gözle görülür bir gelişme olmadığını ileri sürdü. “Bizler BAL-DER olarak ve Balbey Mahallesi mülk sahipleri olarak geniş çaplı resmi bir açıklama ve bilgilendirme bekliyoruz” diyen Başkan, “Artık günübirlik, yüzeysel, kalıcı ve sürekliliği olmayan yaklaşımları kabul etmiyoruz” dedi. 

IMG_20230810_112517

“ŞEHRİMİZİN YARASI OLDU”

Mahallelerini uyuşturucu kullananların, satıcılarının mesken tuttuğunu belirten İzzet Türkdoğan, “Bu konu sadece mahallemizi değil, şehrimizi ve geleceğimiz olan çocuklarımızı ilgilendiren bir konudur. Bu sebeple derneğimiz bünyesinde BEYAZ SAYFA uyuşturucuyla mücadele platformu oluşturduk” dedi ve “Yetkililerin bir kere daha dikkatini çekiyoruz” diyerek cümlesini tamamladı.

“HURDA VE ATIK MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ”

Hurda ve çek çek depolama konusunda da muzdarip olduklarını öne süren Başkan İzzet Türkdoğan, şehir merkezlerinde hurda, atık toplama ve depolamanın kanunen yasak olduğunu kaydetti. Başkan Türkdoğan, “Mahallemiz şu an hurda ve atık toplama merkezi haline gelmiştir. Yetkililerden kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanmalarını bekliyoruz” dedi. 

Mahallelerinin otoparka dönüştüğünü, uygunsuz araç parkları yüzünden olası bir yangın ve hasta nakil için gelebilecek ilk yardım araçlarının, giriş çıkışlarının engellendiğini kaydeden Türkdoğan, “Acil çözüm bekliyoruz” dedi. 

IMG_20230810_102049

“RANT PROJELERİNİ REDDETTİK”

Geçmiş dönemlerde mahalleleri için sözlü olarak teklif edilen projelerin, rant projeleri olduğunu öne süren Başkan Türkdoğan, dernek olarak teklifleri samimi, bulmayıp reddettiklerini ileri sürdü. Balbey Mahallesi sakinlerinden dernek yönetim kurulu üyesi Dr. Mehmet Ali Kaya, Menderes Türel döneminde kendilerine haklarını devretmeleri halinde şehrin muhtelif yerlerinden daire verebileceklerini söylediklerini, ‘Bizim devredeceğimiz mülklerimize ne yapacaksınız?’ dediğimizde ‘İşin o tarafı sizi ilgilendirmez’ demişlerdi. “Bizler bu tekliflere sıcak bakmamıştık” dedi.

Bir başka mahalle sakini İbrahim Kozan, mahalle hayatını yaşayabilmek için mahalleden bir konak satın aldığını, tadilat yaptırdığını, fakat meçhul kişiler tarafından konağının işgal edildiğini, tehdit edildiğini, avukat tuttuğunu ve tahliye için uğraştığını anlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeli'nin siparişiyle hazırlandı

Bahçeli'nin siparişiyle hazırlandı