Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Bakan açıkladı: Destek 2025 yılında da devam edecek

Bakan açıkladı: Destek 2025 yılında da devam edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Ulaşım Desteği programıyla ilgili açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan açıkladı: Destek 2025 yılında da devam edecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulaşım Desteği programıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu program, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin şehirler arası ulaşım giderlerine destek olmayı amaçlıyor.

Program Tarihi ve Katılım Sayısı

Bakan Göktaş, programın 2022 yılında başlatıldığını hatırlattı. Bugüne kadar, destekten 100 binden fazla öğrencinin yararlandığını belirtti. Bu destek sayesinde öğrenciler, eğitim hayatlarına daha kolay devam edebiliyor.

Yılda Dört Defa Destek

Bakanlığın sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilere yönelik olarak yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladığı bilgisini paylaşan Göktaş, bu desteğin gidiş-dönüş şeklinde olduğunu vurguladı. Öğrencilere verilen destek miktarının üst limitinin tek yön için 1250 lira olduğunu belirtti.

Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği programının 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu. Bu destek kapsamında şu ana kadar 60,8 milyon liralık kaynağın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldığını açıkladı.

Başvuru Süreci

Öğrencilerin veya ailelerinin, destek programından faydalanmak için başvurularını öğrencinin ailesinin ikametgah adresinde bulunan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerektiğini hatırlatan Göktaş, bu sürecin kolay ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'dan Çin'e Tepki: Y-9 Casus Uçağı Hava Sahasını İhlal Etti

Japonya'dan Çin'e Tepki: Y-9 Casus Uçağı Hava Sahasını İhlal Etti