Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AYSU BANKOĞLU'NDAN, SEÇİM BÖLGESİNDE ADALET BAKANI'NA ÇAĞRI

AYSU BANKOĞLU'NDAN, SEÇİM BÖLGESİNDE ADALET BAKANI'NA ÇAĞRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bartın milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra Maden Faciası’nın 2. Duruşması öncesi Bartın Adalet Sarayı önünde; “5 dönemdir halkın teveccühü ile Bartın’da milletvekili olan AKP milletvekili şu anda Adalet Bakanıdır. Ona çağrı yapıyorum; seni vicdanın rahat mı? İhmallerden dolayı 43 madencimizin hayatını kaybetmesine sebep olan bu sorumluların yargıdan kaçırılmasına müsaade etme” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AYSU BANKOĞLU'NDAN, SEÇİM BÖLGESİNDE ADALET BAKANI'NA ÇAĞRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra Maden Faciası'nın 2. Duruşması öncesinde Bartın Adalet Sarayı önünde şu ifadeleri kullandı:

"Amasra Maden Faciası'nın ardından tam 282 gün geçti, ve hala ailelerin adalet arayışı devam ediyor. Maden faciasında hayatını kaybeden 43 işçimizi kaybettik ve bu acı hala yüreklerimizde. Bu faciada yaşanan liyakatsizlikler, disiplinsizlikler ve ihmaller yıllardır devam eden sorunlar ve teknik problemler nedeniyle gerçekleşti. Ancak, bu ihmalleri denetlemekle yükümlü olan TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri, Enerji Bakanlığı, ve Çalışma Bakanlığı gibi sorumlular şu anda bu davada yoklar. Bu sorumluları korumak yerine, onları adalet önüne çıkarmalıyız. Enerji ve Çalışma Bakanlığı'nın bu talebi reddetmesi de kabul edilemez."

"5 dönemdir halkın teveccühü ile Bartın'da milletvekili olan AKP milletvekili şu anda Adalet Bakanıdır. Ona çağrı yapıyorum; vicdanın rahat mı? İhmallerden dolayı 43 madencimizin hayatını kaybetmesine sebep olan bu sorumluların yargıdan kaçırılmasına müsaade etme. İktidar yetkilileri 'adalet yerini bulacak' diye bize masal anlatmayı bıraksınlar."

"Bu davanın takipçisiyiz, ailelerimizin yanındayız. Maden şehitleri ailelerimiz asla yalnız değildir. Herkes elini vicdanına koysun, sakladıklarını ortaya çıkarsın. Biz sadece adalet arıyoruz. Sorumluların yargılanması için çaba göstereceğiz ve siyasi hesaplaşma da gerçekleşecektir."

Faciada hayatını kaybeden bir maden işçisinin kardeşi Mustafa Nakkaş:

"Herkes doğru konuşsun, namusları şerefleri varsa" ifadeleriyle adaletin önemini vurguladı.

Yaşamını yitiren maden emekçisi Yener Saygın'ın ablası Ayşe Saygın Hatırnaz ise "Tutukluların yakınları bize söz verildi, dışarıya çıkartılacaklar. Bize hiç kimse söz vermiyor, 43 yakınımız yerin altında. Biz de hak, hukuk, adalet istiyoruz sadece bunun peşindeyiz. Bize de biri söz versin" şeklinde adalet taleplerini dile getirdi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır :

"Neden oldu ve bir daha olmasın mücadelesi en öncelikli işimiz olacak. Bu sürecin sonunda Türkiye'de bir madenciyi daha ihmaller sonucu kaybetmeyeceğimiz günleri yaşamak için sonuna kadar takipçi olacağız" dedi.

Ayrıca Emek Partisi, Yeşil ve Sol Parti, Bartın Emek ve Demokrasi Platformu temsilcileri de desteklerini dile getirdi. Avukat Evren İşler ise TTK Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunun yadsınamaz nitelikte olduğunu ve üst düzey sorumluların mutlaka yargı önüne getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, adaletin sağlanmasının mümkün olacağını belirtti.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
100. Yıl'da onurla ve gururla

100. Yıl'da onurla ve gururla