Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Ayşen Kurt Konuştu Ve Gitti

Ayşen Kurt Konuştu Ve Gitti

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, evinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. azmettirici olarak tutuklananlardan biri olan Yahya Kurt, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt’un eşi olduğu için olayın yankıları büyük olmuştu. Ayşen Kurt Uzun Süren sessizliğini bozdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ayşen Kurt Konuştu Ve Gitti
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçmiğimiz günlerde Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, evinin önünde silahlı saldırıya uğradı ve yaralandı. Saldırıya ilişkin tetikçi ve şoför tutuklandı. Ancak olayın ardından dört kişi daha, azmettirici olarak tutuklandı. Bu kişilerden biri olan Yahya Kurt, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayşen Kurt’un eşi olduğu için olayın yankıları büyük oldu.

Ayşen Kurt’tan Açıklama

Olayın ardından Ayşen Kurt hakkında çıkan iddialar ve haberler sonrası, Kurt sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kurt, son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan gerçek dışı haberler nedeniyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti.

Gizlilik Kararı ve Asılsız İddialar

Kurt, devam eden ve gizlilik kararı bulunan bir soruşturma kapsamında, basında çıkan haberler ve iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını, tümünün sadece ailelerini yıpratmaya yönelik bir kurgu olduğunu ifade etti. Ayrıca, aileleri hakkında yürütülen soruşturmada “gizlilik ve kısıtlama” kararı olduğunu ve basında ve sosyal medyada yapılan yayınların herhangi bir hukuki dayanağı olmadığını belirtti.

Yurt Dışına Kaçma İddiaları

Kurt, olayların başından beri kendisinin yurt dışına kaçtığı iddialarının asılsız olduğunu, bu süreçte yurt dışına gitmediğini ve Antalya ili sınırlarından dahi çıkmadığını belirtti. Bir eş ve anne olarak eşinin ve oğlunun her zaman yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Yasal İşlemler ve Hukuka İnanç

Kurt, asılsız yayınlar ve paylaşımların aileleri üzerinde olumsuz algı oluşturduğunu ve anayasal güvence altına alınan "lekenmeme hakkı"nın ihlal edildiğini belirtti. Ayrıca, devam eden soruşturmayı etkilemeye yönelik yayın ve paylaşımların suç olduğunu ifade etti. Kurt, bu durum nedeniyle herhangi bir kesinleşmiş mahkeme kararına dayanmayan asılsız haberleri çıkaran ve bir anlamda kumpasa ortak olan tüm kişi ve kurumlar hakkında gerek kendisi gerekse aile adına her türlü yasal işlemlere başlayacağını belirtti.

İstifa Kararı

Kurt, yaşadığı bu durumun seçim sürecinde çeşitli basın kuruluşları ve “sözde” yazarlar tarafından malzeme edilerek Genel Başkanı ve partisine saldırılarda bulunulduğunu belirtti. Bu duruma karşı gelebilmek ve partisini ve Genel Başkanını bu şahsi konunun muhatabı etmemek için İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeliğinden ayrıldığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ın Devrek İlçesinde 70 Yaşındaki Mehmet Akkaş Gece Saldırıya Uğradı

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde 70 Yaşındaki Mehmet Akkaş Gece Saldırıya Uğradı