Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ATSO’dan 100. yıla özel temel!

ATSO’dan 100. yıla özel temel!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülleri Töreni’nde kazananlar adına inşa edilecek olan ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin temel atma töreni yapıldı. ATSO Başkanı Ali Bahar, “Kadim şehir Elmalı’nın geleceğe dönük yüzünü temsil etmek amacıyla modern bir hizmet binasını hayata geçirdik” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO’dan 100. yıla özel temel!
KAYNAK: Antalya Ticaret ve Sanayi Odası / Basın Bülteni

 ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi binasının temel atma töreni, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Milletvekili Hasan Subaşı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın torunu Hamdi Yazır tarafından gerçekleştirildi. ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi binasının temel atma törenine Yönetim Kurulu Sayman Üye Murat Totoş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yayla, Hakan Pakalın, Meclis Başkan Yardımcısı Mızrab Cihangir Deniz,  26. Grup Kuyumculuk, Mücevher ve Saat Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ömer Gilan, 9. Grup Tekstil Meslek Komitesi Meclis Üyesi Osman Çoban, 24. Grup Elektrik Enerjisi, Üretim, Dağıtım ve İlgili Hizmet Faaliyetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ayhan Çakır, 23. Grup Elektronik Ürünler ve Telekomünikasyon Komite Başkanı Fikret Erdemoğlu, 32. Grup Konut ve İşyeri Yapı Kooperatifleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Zülküf Demir, Genel Sekreter Av. Aslı Şahin Tekin, ATSO Elmalı temsilcileri Halit Akar ve Ali Tekeli ile Elmalılı vatandaşlar katıldı. ATSO Başkanı Ali Bahar, “Sadece bina yatırımları değil insana yatırımlarla da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ATSO İLK DEFA İLÇELERİYLE KUCAKLAŞIYOR

Seçimlerden önce ilçelerle kucaklaşacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Bahar, “ATSO belki de tarihinde ilk defa ilçeleriyle bu kadar kucaklaşıyor. Korkuteli’nden sonra bunun ikinci ayağı da Elmalı oldu. Korkuteli’nde organize sanayi bölgesini, Elmalı’da da hizmet binasını hayata geçiriyoruz. Bir kereyle kalmayıp yetinmeyeceğiz, acaba Elmalı’da, ilçelerimizde neleri tesis edebiliriz, neleri yapabiliriz bunun için büyük bir çaba içerisinde olacağız” dedi.

HER YIL YENİDEN GELECEĞİZ

Başkan Bahar, “ATSO hakkında ‘para almaktan başka ne işe yarar’ algısını tamamen kıracağımızı buna da ilçelerden başlayacağımızı söyledik. Çünkü siz büyük bir zahmetle bizden belge alıyorsunuz. Korkuteli’nden başladık ve Korkuteli’ni bir sanayi ilçesi yapmak için 1 milyon 200 bin metrekarelik Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi’ni açmak üzereyiz. İkinci ziyaretimizi Elmalı olarak belirledik, burada eğitim ve sağlık birimimizle alakalı hizmet binamızın temelini atmak İçin buradayız. Amacımız sadece bir bina yapmak değildi. Aynı zamanda üyelerimizle yapacağımız akşam yemeğinde ilçemizle birlikte ATSO'yu bütünleştirmek istedik. Bunu yılda bir kez muhakkak yapacağız. Her yıl bir kez geleceğiz, helalleşeceğiz, gönül gönüle olacağız. Bugün burada olmamız başlangıcı" dedi.

KENT MÜZESİ (4)

BAŞKAN PROJEYLE İLGİLİ KONUŞTU

ATSO Elmalı Eğitim ve Sağlık Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Bahar, “Yapacağımız bu güzel yatırımı sizlere kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Kentimiz ve ilçelerdeki üyelerimiz için yapacağımız her çalışma bizlere heyecan veriyor. Elmalı’nın faydalanabileceği örnek bir eğitim ve sağlık merkezinin geçtiğimiz aylarda protokolünü imzalamıştık. Temel atma törenimizi de gerçekleştirdik. En kısa sürede hayata geçecek olan projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ELMALI’YA DA OSB KURALIM

ATSO tarafından hayata geçirilen Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Ali Bahar, “Korkuteli ilçemizde istihdama, ekonomiye büyük bir katkı sunacak olan projemizi hayata geçirmek üzereyiz. Burada da ilçemiz ekonomisine katkı koyacak bir OSB’yi hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Buradan sesleniyorum, bana yer tahsisi ile ilgili bilgi verin, söz veriyorum bu işin takipçisi olacağım” dedi. Nitelikli eleman, tarım ve sulama konusunda birçok talebi dinleyen Başkan Bahar, “Teşviklerin verilmesi konusunda her zaman dile getirdiğimiz gibi Alanya ile Elmalı’yı, Korkuteli’ni bir tutamazsınız. Bu yüzden devlet destekleri ve teşviklerinin bölgesel olarak verilmesini değil, ilçelere indirgenmesini istiyoruz. Hayata geçirilmesi durumunda, özellikle Antalya’mız ve ilçelerinin kalkınmasını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu. Toplantıda, Elmalı İlçesi 2022 Yılı Ticari Bilanço Büyüklüğüne göre dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Elmalı ziyareti kapsamında devrin son din âlimlerinden olan Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın eserlerinin bulunduğu kent müzesini Yazır’ın torunu Hamdi Yazır ile birlikte ziyaret eden Başkan Bahar ve beraberindeki heyet, müzede yer alan eserler ve hat sanatı yazıları hakkında bilgi aldı.

KENT MÜZESİ (7)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'i 2.500 kişi ile fethederiz

İsrail'i 2.500 kişi ile fethederiz