Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Aslan’dan Kıran’a tepki

Aslan’dan Kıran’a tepki

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanırken, Antalya’da üyelerle toplantılar yapan Deniz Ticaret Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran seçimlerde mevcut başkan Ahmet Çetin’i desteklediğini açıkladı. Kıran’ın başkan adayını açıklamasına diğer aday Levent Aslan’dan tepki geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aslan’dan Kıran’a tepki

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran yeniden DTO başkanı seçilmesinin ardından ilk ziyaretini Antalya’ya yaptı. Kıran, ziyaretinde mevcut Başkan Ahmet Çetin’i desteklediğini açıkladı. DTO Antalya Şubesi seçimleri 6 Kasım Pazar günü Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek. Yaklaşık 600 üyenin oy kullanması beklenen seçimlerde mevcut Başkan Ahmet Çetin, Levent Aslan ve önceki dönem başkanlardan Bekir İnanç Kendiroğlu mücadele edecek. Deniz Ticaret Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran liderliğindeki DTO merkez yönetimi, İstanbul’dan Antalya’ya gelerek şube üyeleriyle birlikte denizcilik sektörünün sorunlarını masaya yatırdı. Ancak, DTO merkez yönetim kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın 3 adayın mücadele edeceği Şube başkanlığı seçiminde Ahmet Çetin’e destek vermesi başkan adayları ve üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

“DOĞRU BULMUYORUZ”

levent aslan 1DTO Antalya Şubesi Başkan adayı Levent Aslan üyelere yaptığı açıklamada, DTO Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın bu tavrını doğru bulmadıklarını belirtti. Aslan, ‘’Denizcilik Kamuoyunun Dikkatine’’ başlıklı açılamasında, ‘’İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Üyeleri olarak; Şubemizin seçim tarihi açıklandıktan sonra Merkez Yönetiminin Tamer Kıran başkanlığındaki bir heyetle sadece mevcut Başkanı destekledikleri şeklinde bölgemizde seçim çalışmalarında bulunmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

“ADAYLARA EŞİT MESAFEDE OLUN”

Aslan, “Aynı zamanda üyelerimizin sadece bir adaydan yana tercihlerini etkileyecek şekilde konuşma, çalışma yapmalarının yersiz, zamansız, haksız ve adil olmayan bir davranış olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bizler Antalya Şube üyeleri olarak kendi aramızda dostluk ve kardeşlik anlayışı içinde üç adaylı bir yarışın içindeyiz. Sonuç her ne olursa olsun bizce önemli olan üyelerimizin hür iradesiyle yapacağı nihai tercihe saygılı olacağız. Merkez yönetiminin üyelerimizin arasına nifak sokmak girişimlerini kınıyor ve biran önce bütün adaylara eşit mesafede olduklarını açıklamalarını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

“BU HAKSIZLIK”

Aslan açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bugüne kadar her zaman önce Antalya’nın seçimi oluyor ondan sonra da İstanbul’un seçimi yapılıyordu. Deniz Ticaret Odası’nın şubeleri vardır. Bu şubelerin hepsinin seçimi İstanbul seçimlerinden önce oldu. Sadece ve sadece bizim Antalya seçimleri İstanbul Şubeden sonra oluyor. Biz buna zaten baştan karşıydık ama yapabileceğimiz bir şey yoktu çünkü böyle karar alınmış. Kimsenin seninle çalışmak istemiyorum deme lüksü yok. Sonuçta halk seçiyor bizi. Üçümüzde Antalya şubeye adayız. Üçlü bir adayın daha sonuç açıklanmadan, bir de seçim sürecine girilmişken genel merkez buraya gelip de mevcut başkanla ilgili desteklerini açıklarsa bu hiç olumlu olmaz haksızlık oluyor. Başkan Kıran’ın üç adaya da burada başarılar dileyip, Deniz Ticaret Odası’nın Antalya Şubesi’nin bir yere getirmek için uğraşan bu üç adayı da tebrik edip başarılar dilemesi gerekiyordu. Bunu yapmadı. Bizleri görmezlikten gelip Çetin Başkanla programlarına katıldı ve destek açıklamalarını söyleyip İstanbul’a gitti. En azından bizlere başarılar dileyebilirdi. Ancak bunların hiçbirine yaklaşmadılar bu tavır gerçekten üzdü bizi” ifadesini kullandı.

HABER: FADİME YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEHMET BALIK: “YÜZDE 100 ZAM İŞE YARAMAZ”

MEHMET BALIK: “YÜZDE 100 ZAM İŞE YARAMAZ”