Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Asım Şengör kimdir? Asım Şengör kaç yaşında? Nereli? Asım Şengör'ün babası kim?

Asım Şengör kimdir? Asım Şengör kaç yaşında? Nereli? Asım Şengör'ün babası kim?

Asım Şengör, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınıyor. Özellikle oğlu Celal Şengör'ün ünlü bir jeolog olmasıyla dikkat çeken Asım Şengör'ün hayatı, kariyeri ve ailesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asım Şengör kimdir? Asım Şengör kaç yaşında? Nereli? Asım Şengör'ün babası kim?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Asım Şengör, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınıyor. Özellikle oğlu Celal Şengör'ün ünlü bir jeolog olmasıyla dikkat çeken Asım Şengör'ün hayatı, kariyeri ve ailesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Asım Şengör'ün Hayatı ve Kariyeri

1928 Yılında İstanbul'da Doğdu
Asım Şengör, 1928 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Mehmet Celal Bey, Cumhuriyet döneminin ilk maliye bakanlarından biriydi. Annesi ise İsmet İnönü’nün kız kardeşi Sabiha Hanım’dı.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Ancak hukuk eğitimini tamamlamadan iş hayatına atıldı.

İş Hayatındaki Başarıları

Tamek Gıda Sanayii A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı
Asım Şengör, babasının kurduğu Tamek Gıda Sanayii A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Tamek, Türkiye’nin önde gelen gıda üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Ürünleri arasında konserve sebze ve meyve, reçel, marmelat, salça, turşu, meyve suyu ve hazır yemek gibi çeşitli gıda ürünleri bulunuyor.

Diğer Yöneticilik Görevleri
Tamek’in yanı sıra, Türkiye Gemi Sanayii A.Ş., Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş., Türkiye Petrolleri A.O., Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi kuruluşlarda da yöneticilik yaptı. Tamek’in 2020 yılında 1 milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaştığı açıklanmıştı.

Aile Hayatı

Eşi ve Çocukları
Asım Şengör’ün eşi Ayşe Hanım’dır. Çiftin iki çocuğu vardır: Celal Şengör ve Ali Mehmet Celal Şengör.

Celal Şengör Kimdir?
1955 yılında İstanbul’da doğan Celal Şengör, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde jeoloji mühendisliği eğitimi aldı. Texas Tech Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. 1984 yılında İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Celal Şengör, jeotektonik ve tektonofizik alanlarında yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda tanınıyor ve birçok bilimsel ödülün sahibi.

Ali Mehmet Celal Şengör Kimdir?
1961 yılında İstanbul’da doğan Ali Mehmet Celal Şengör, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimi aldı. Daha sonra ABD’de Harvard Üniversitesi’nde MBA yaptı. İş hayatına Tamek’te başlayan Ali Mehmet Celal Şengör, çeşitli şirketlerde yöneticilik yapmış ve halen Tamek’in yönetim kurulu üyesidir.

Sosyal Medya ve Diğer Bilgiler

Asım Şengör’ün Sosyal Medya Hesapları
Asım Şengör’ün sosyal medya hesapları bulunmuyor. Ancak oğlu Celal Şengör, Twitter ve Instagram gibi platformlarda aktif olarak paylaşımlar yapıyor.

Dini İnancı
Asım Şengör’ün dini hakkında net bir bilgi yoktur. Ancak oğlu Celal Şengör, ateist olduğunu açıkça ifade etmiştir.

Yaşı ve Nereli Olduğu
Asım Şengör, 2024  yılı itibariyle 96  yaşındadır ve İstanbul doğumludur.

Asım Şengör’ün hayatı ve kariyeri, Türkiye’nin sanayi ve iş dünyasında önemli bir yer tutuyor. Ailesi ve özellikle oğlu Celal Şengör’ün bilim dünyasındaki başarıları, Asım Şengör’ün adını daha da ön plana çıkarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Menajeri Yılmaz Güney'i Anlattı!

Menajeri Yılmaz Güney'i Anlattı!