Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem İadesi kabul edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer bu sabah İstanbul’a getirildi

İadesi kabul edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer bu sabah İstanbul’a getirildi

Bugün sabah saatlerinde, Arnavutluk tarafından iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer İstanbul'a getirildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İadesi kabul edilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer bu sabah İstanbul’a getirildi

Özer, kripto para ile binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Interpol tarafından Kırmızı Bültenle aranıyordu ve 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Elbasan Asliye Mahkemesi'nin, 2 Eylül 2022'de Özer'in tutukluluğunun devamına yönelik verdiği karar da 14 Eylül'de Özer'in avukatları tarafından temyize götürülmüştü. Dıraç Temyiz Mahkemesi de 20 Eylül'de Özer'in tutukluluğuna yönelik kararı onamıştı.

Arnavutluk Yüksek Mahkemesi, Thodex kurucusu Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesini onaylamıştı ve Özer'in 3 Mayıs'a kadar Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyordu. Özer, Başkent Tiran'a giden Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Dairesi’nin özel bir ekibi tarafından teslim alındı. Özer'in bulunduğu Air Albania Havayolları'nın ZB1001 sefer sayılı Tiran uçağı bugün saat 10.10'da İstanbul Havalimanı'na indi. Özer, İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da çocuk festivali

Ankara'da çocuk festivali