Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'nın o ilçesini her yıl 3 milyon kişi ziyaret ediyor

Antalya'nın o ilçesini her yıl 3 milyon kişi ziyaret ediyor

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kaleiçi turistik yeri her yıl 3 milyon kişi ziyaret ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın o ilçesini her yıl 3 milyon kişi ziyaret ediyor

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kaleiçi turistik bölgesini 3 milyon kişi ziyaret ediyor. 

Antalya'da geceleri 10 binin üzerinde kişiye ev sahipliği yapan Kaleiçi bölgesinin 594 seçmeni bulunuyor. 75 seçmen sayısıyla Antalya’nın en az seçmenine sahip Tuzcular Mahalle Muhtarı Uğur Çetin ise mesaisinin büyük bir bölümünü gece yapıyor. Gündüz az sayıda kişinin olduğu sokaklarda görev yapan Çetin, akşam kalabalığında ise sokaklarda yürümekte zorlanıyor.  

“Akşamları çok kalabalık oluyor, 10 binin üzerine çıkıyoruz” 

Kaleiçi bölgesinin 4 mahalleden oluştuğunu belirten Uğur Çetin, “4 mahallenin 594 seçmeni var. Tuzcular Mahallesi'nde 75, Selçuk Mahallesi'nde 85, Barbaros'un 112, Kılıçaslan’ın 322 seçmen var. Kaleiçi bölgesi Antalya’nın ilk kurulum merkezi olarak biliniyor. Yerli ve yabancı turistler Antalya’ya geldiği zaman bölgemize gelirler. Bölgemizde çok sayıda koruma altında bulunan konağımız var. Bunlar restore edilerek kullanıma açılıyor. Seçimden bugüne kadar seçmen sayımızın bir artış olmadı. Akşamları çok kalabalık oluyor, 10 binin üzerine çıkıyoruz. Burası Antalya’da herkesin nefes aldığı bir noktadır. Seçmenlerimizin çoğu da yazın yaylalarda olur” sözlerine yer verdi. 

“Gece yarılarına kadar mahallede mesai yapıyoruz” 

Kaleiçi bölgesinde çok sayıda işletme olduğu için gece saatlerinde gürültü kirliliği yaşandığına dikkat çeken Çetin, “İnsanlarımız rahatsız oluyor, konaklayanlardan şikayetler alıyoruz. Bununla ilgili bir çalışma olması lazım. Gece yarılarına kadar mahallede mesai yapıyoruz. Dünyanın birçok bölgesinden yılda 2 milyon turist ziyarete gelir” açıklamasına yer verdi. 

“Sezonda 3 milyona yakın turist ziyaret eder” 

Bölgede 5 yıldır mağaza işleten Mehmet Coşkun, “Çocukluğum buralarda geçti, Kaleiçi’nde mekanlarda akşam saatlerinde müzik konserleri başlar. Yoğunluk akşam saatlerinde başlar, turistler akşam yemeğinden sonra daha çok geziyor. Nisan-mayıs gibi turizm başlar. Sezonda 3 milyona yakın turist ziyaret eder” diye ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anayasa Mahkemesi’nden Suriyeli sığınmacı kararı

Anayasa Mahkemesi’nden Suriyeli sığınmacı kararı