Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'nın Hayat Veren Doktoru Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan Acı Haber

Antalya'nın Hayat Veren Doktoru Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan Acı Haber

Antalya’nın dünyaca tanınmış organ nakli uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan acı haber geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın Hayat Veren Doktoru Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan Acı Haber

Antalya’nın dünyaca tanınmış organ nakli uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, Corona Virüs nedeniye nedeniyle hayatını kaybetti. Birkaç ay önce sosyal medya üzerinden sağlık durumunu ve emeklilik kararını duyuran Alper Hoca’nın ani vefatı herkesi yasa boğdu. 

Prof. Dr. Alper Demirbaş Neden Hayatını Kaybetti?

Edinilen bilgiye göre kanser tedavisi gören Prof. Dr. Alper Demirbaş kanseri atlatma sürecinde yakalandığı Corona Virüs nedeniye hayata gözlerini yumdu.

Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın Emeklilik Kararı

Demirbaş, sosyal medya paylaşımında, “Değerli dostlar, sevgili hastalarım, aralıksız 28 yıldır sürdürdüğüm Organ Nakli ameliyatları ve 36 yıldır sürdürdüğüm Genel Cerrahi ameliyatlarını, 25 Ekim 2023 tarihi itibariyle bıraktım” ifadelerini kullanmıştı. Kendisi, bu süre zarfında her dakikasını değerli kılan ve hastalıklarının tedavisi için elinden gelen her şeyi yaptığı tüm hastalarına ve ona destek olan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etmişti.

Prof. Dr. Alper Demirbaş Kimdir?

7 Ağustos 1963 yılında Çorum’da dünyaya gelen Prof. Dr. Alper Demirbaş, 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Uzmanlık, 1998 yılında Doçentlik ve 2004 yılında Profesörlük unvanlarını aldı.

Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın Başarıları

Prof. Dr. Alper Demirbaş, Türkiye’de ilk doku uyumsuz böbrek nakli, ilk kan grubu uyumsuz böbrek nakli, ilk böbrek-pankreas nakli programı ve Antalya’da ilk kadavra vericili ve canlı vericili karaciğer naklini gerçekleştiren isim oldu. Ağustos 2016 itibarıyla 4900 böbrek nakli, 500 karaciğer nakli ve 95 pankreas nakli ameliyatı gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın Ödülleri

2002 yılı Eczacıbaşı Tıp Ödülü, 2005 yılı Akdeniz Üniversitesi Hizmet Ödülü, 2006 yılı İzder Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2007 BÖHAK Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2007 yılı Sabah Akdeniz Gazetesi Yılın Bilim Adamı Ödülü, 2009 yılı ANTİKAD Yılın Bilim İnsanı Ödülü, 2010 yılı Toplumsal Etik Derneği Ödülü,2015 Yılı Işık Üniversitesi Yılın Tıp Adamı Ödülü, 2015 yılı VTV Antalya’nın Marka Değeri Ödülü gibi birçok ödüle sahip olan Prof. Dr. Alper Demirbaş, tıp alanında önemli bir isimdi.

Akdeniz Gerçek Gazetesi olarak

“Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın ardından bıraktığı katkılar, onun adını tıp tarihinde yaşatacaktır” diyerek, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rixos Otelde Stajyerin Şüpheli Ölümü Davasında 13 Yıl Sonra İfadelere Başvuruldu

Rixos Otelde Stajyerin Şüpheli Ölümü Davasında 13 Yıl Sonra İfadelere Başvuruldu