Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalyalı İş İnsanları'ndan Cumhuriyet'in 100. Yılında anlamlı konuşma

Antalyalı İş İnsanları'ndan Cumhuriyet'in 100. Yılında anlamlı konuşma

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (ANSİAD) "Bir Siyasal Kriz Olarak Cumhuriyet İlanı" konu başlığı ile düzenlenen "ANSİAD 13 Olağan Toplantısı"nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı ele alındı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalyalı İş İnsanları'ndan Cumhuriyet'in 100. Yılında anlamlı konuşma
KAYNAK: ANSİAD/ Bülten

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, Cumhuriyet'in 100. yılının sönük geçtiğini belirterek, "Ülke olarak Cumhuriyetimizin önemli bir tarihi haftasındayız. Beş gün sonra 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin ilanının 100 yılını kutlayacağız ama maalesef 'Cumhuriyetimizin 100 yılı böyle geçmemeliydi' diye düşünüyorum. Evet deprem hepimizin üzerinde çok büyük bir etki yarattı ancak Cumhuriyeti illa şarkılarla türkülerle her yere bayraklar asarak değil özellikle Cumhuriyetimizin 100 yılına yakışır başka etkinliklerle de kutlayabilirdik. Ayrıca, Cumhuriyetimizin ilanı 29 Ekim'in bir gün öncesine başka bir etkinliğin yapılacak olması da beni derinden yaraladı" dedi.

"Cumhuriyetin 100 kuruluş yıldönümü öne çıkartılmadı"

Toplantının konuk konuşmacısı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan ise Cumhuriyet'in 100. yılının resmi olarak ve akademik olarak da ilgi çekmediğini belirterek, "Cumhuriyet demek kadın hakları, eğitimde fırsat eşitliği, özgürlük, bağımsızlık demek ve toplumsal dayanışma demektir. Dünyada yüzüncü yılını idrak ederek ulaşmış rejim çok azdır. Türkiye'nin siyasal alan başta olmak üzere karşı karşıya kaldığı bütün sorunları çözebilecek tek anahtar demokrasiyi güçlendirmek ve geliştirmektir. İfade hürriyeti dahil olmak üzere örgütlenme ve toplantı özgürlüklerini bir an önce gerçekleştirmemiz gerektiği gibi yeni yetişen kuşaklara da bir an önce hem devlet katında hem de özel sektör katında yer açmak ve onları daha hızlı yönetici mevkilerine getirmek bizle için önemli bir görev olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yeni kuşağın bir an önce yönetime gelmesini istiyorum"

Prof. Dr. Alkan, Türkiye'de yetişmekte olan yeni kuşağın çok iyi bir nesil olduğunu belirterek, "Çok iyi bir nesil yetişiyor. Bizim o neslin önünü açmamız gerekiyor. 2010 ve 2011'den itibaren gelen kadınıyla erkeğiyle eşitlikçi, özgür düşünen ve iyi birkaç yabancı dil bilen dünyanın çeşitli yerlerine sosyal medya aracılığıyla hemen ulaşabilen müthiş bir kuşak. Fakat onların bir üst kuşağı bu yeteneklere sahip değil ve onları baskılıyorlar. Bu gençler sosyal medyada çok güzel örgütleniyorlar ancak yüz yüze sosyalleşmeyi beceremiyorlar. Bunu onlara anlatmamız lazım. Bunlara bir ilave daha yapmamız lazım gençlerimize içinden çıktıkları bu topluma borçlu olduklarını anlatmamız lazım. İster devlet okulunda okusunlar ister vakıf üniversitesinde hiç fark etmez. İçinde bulunduğumuz topluma, dünyaya ve bu insanlara borcumuz var bunları gençlerimize anlatmamız lazım. Yeni kuşağın bir an önce yönetime gelmesini istiyorum. Yanınıza genç insanları alın onları sizi nasıl ileri götüreceklerini göreceksiniz. Siz de onlara eksik kaldıkları yanları öğretin öyle bir kuşak yetişiyor ki onları engellemek yerine önlerini açmak lazım" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu  Brüksel'de  AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile görüştü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Brüksel'de AB Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile görüştü