Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı

Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı

Antalya'da barınma krizi yaşayan kiracılar, 15 Ekim'de basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya hazırlanıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı

Arda Kır

Türkiye’de derinleşen yoksulluk yurttaşın belini bükmeye devam ederken Antalya’da barınma krizi de büyüyor. Antalya’da kurulan Kiracılar Yardımlaşma Platformu yaptıkları birçok yürüyüş ve basın açıklamasına ek olarak barınma krizi ile ilgili adım atılmazsa Ankara’ya yürüyeceklerini açıklamıştı. Kiracılar Dayanışma Platformu, hem Antalya’da hem de tüm Türkiye’de kanayan bir sorun haline gelen kira fiyatlarının yüksekliği konusu hakkında bir çok kez yürüyüş ve basın açıklaması yapmıştı. Kira fiyatları sebebiyle, üniversite öğrencilerinin Antalya’yı daha seyrek tercih etmeleri, memurların başka şehirlere tayin istemesi gibi pek çok sorun doğuran kira fiyatları adalet sistemini de sekteye uğratıyor. AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları her geçen gün hız kazanırken, emekçinin barınma sorunu da aynı ivme ile hareket ediyor. Antalya’da 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabileceği 2 odalı bir evin fiyatı asgari ücretin üzerinde iken, kiracılar, sorun yaşadıkları ev sahibi ile davalık oluyor.

Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı 2

“ARTIŞLARIN SEBEBİ MÜLTECİLER”

Ülkelerde savaşların patlak vermesinin ardından Türkiye kontrolsüz göçe maruz kaldı. En fazla göçmen barındıran şehirlerin başında Antalya geliyor. Çok fazla yabancı göçüne maruz kalan Antalya'da fırsatçı ev sahipleri, ev kiralarını fahiş fiyattan gösteriyor. Asgari ücrete kadar çıkan kiraları ödemeye gücü yetmeyen vatandaşlar, merkez dışında ev arayışlarına giriyor. Yaşanan kira problemine yönelik çok fazla ihbar alan Antalya Kiracılar Dayanışma Platformu Üyesi Cengiz Kul bu duruma isyan etti. Cengiz Kul “Ekonominin alt üst olmasının sebebi halk değil. Kira artışlarının asıl sebebi kaçak mülteci sorunundan kaynaklanıyor” dedi.

Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı 3

“İSTİKAMET ANKARA”

Kiracılar Dayanışma Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı son açıklamada ise, “Cinayetler ardı ardına gelecek dedik. İntiharlar artacak ,tacizlerin önüne geçilemeyecek ,darplar çoğalacak. En önemlisi düzensiz göç ve beraberinde Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ve akabinde deprem olması Antalya’da fahiş fiyatlı kiralar ortaya çıkması yaşama hakkını dahi kısıtlamıştır. Emlakçılar ise fırsatçılık yaparak kendi halkına zulüm yapmaya başlamışlardır. Tabi arz talep meselesi yüzünden fiyatlar dudak uçuklatmaya iştah kabartmaya başlayınca barınma sorunu maalesef ki tüm Türkiye'ye yayıldı. Bizim gibi dar gelirli vatandaşlar maalesef aldığı maaşı kiraya ödüyor kimi aile de sağlık, eğitim, beslenme sorunu yaşıyor. Acı gerçek ki dar gelirliye hiçbir hak tanınmıyor. Yüce Türk devletinden beklentimiz ülkemizde ki mültecilerin bir an önce gönderilmesidir.  Mülteciler, biz Türk halkından daha rahat bir yaşam sürdürüyor. Şu an günümüzde mülteci kampına dönen vatanımızı derhal temizlenmesini istiyoruz. Biz bize yeteriz.  Buradan tüm vatandaşlarımızı 15 Ekim saat 19.00’da Kapalı Yol’un sonunda Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapacağımızı bildirerek birlik olmaya  davet ediyorum. Gün birlik günüdür. Basın açıklaması sonrası hala bizim sesimiz duyulmazsa dediğimiz gibi  istikamet başkent Ankara’dır” dedi.

Antalya'dan 'mültecilere değil yurttaşa bakın' çağrısı 1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SGK duyurdu! Bu şartları sağlayana 4 asgari ücret

SGK duyurdu! Bu şartları sağlayana 4 asgari ücret