Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Turist Sayısında Artış: Antalya'ya Hangi Ülkeden Ne Kadar Turist Geliyor?

Antalya’da Turist Sayısında Artış: Antalya'ya Hangi Ülkeden Ne Kadar Turist Geliyor?

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen turist sayısında geçtiğimiz yıllara göre artış yaşandığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Turist Sayısında Artış: Antalya'ya Hangi Ülkeden Ne Kadar Turist Geliyor?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen turist sayısında geçtiğimiz yıllara göre artış yaşandığını belirtti. Saatçioğlu, Polonya, Hollanda ve İngiltere’den gelen turist oranında artış olduğunu vurguladı.

Turist Sayısında Artış ve Yeni Pazar Girişimleri

Saatçioğlu, “Geçen sene 15 milyon 600 bin turist ağırladık, bu seneki hedefimiz 17 milyon. Şu anda çok iyi gidiyoruz, geçen seneye göre bakarsanız yurt dışından giriş yapmış olan misafirde yüzde yirmilik bir artış var” dedi. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Geliştirme Ajansı’nın (TGA) turizmde yeni pazarlar oluşması için çok ciddi yatırımlar yaptığını dile getirdi.

Türkiye’nin Turizm Sektörüne Bakış

Saatçioğlu, bir turistin 5 yıldızlı otele maliyetini, Antalya’da 2024 yılı için turizm sektörünün beklentilerini ve yeni pazar girişimlerini anlattı. Turizmcilerin gelirlerini euro bazında hesapladığını ve bütçelediğini, giderlerini ise TL bazında planladığını söyleyen Saatçioğlu, dövizin sabitlenmesinin kar marjının önüne geçtiğini kaydetti.

Türkiye Artık Ucuz Ülke Değil

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye hakkında ucuz ülke olduğuna dair çizilen imajın artan maliyetlerde sona erdiğini açıklayan Saatçioğlu, “Daha önce Türkiye ucuz olarak gözüküyordu ama özellikle pandemiden sonra çok ciddi bir şekilde geceleme fiyatlarımız konusunda artış oldu. 67 dolar olan geceleme maliyetimiz şu an 100 dolara kadar çıkmış bulunmaktadır. Avrupa standartlarını neredeyse yakaladık diyebiliriz, özellikle bu yıl şu anda otel dışındaki fiyatlara baktığımızda gelen zamlar bu şekilde devam ederse Avrupa’da çok pahalı bir duruma düşme durumumuz var” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kars'ta 2023 Yılında Trafik Kazalarında 411 Kişi Hayatını Kaybetti

Kars'ta 2023 Yılında Trafik Kazalarında 411 Kişi Hayatını Kaybetti