Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Şiddetli Fırtına

Antalya’da Şiddetli Fırtına

Turizm şehri Antalya, Meteoroloji’nin ‘sarı’ kodlu uyarısının ardından şiddetli fırtına ve sağanak yağışın etkisi altına girdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Şiddetli Fırtına

Turizm şehri Antalya, Meteoroloji’nin ‘sarı’ kodlu uyarısının ardından şiddetli fırtına ve sağanak yağışın etkisi altına girdi. Yağışlar nedeniyle yollar göle dönerken, vatandaşlar ve esnaf zor anlar yaşadı.

Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere yol açabileceği belirtildi.

Fırtına ve Yağmur Etkisini Gösterdi

Yapılan uyarıların ardından beklenen fırtına ve sağanak yağmur öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Kaleiçi yat limanında bağlı tekneler fırtına nedeniyle sallanırken, yat limanını dalgalardan koruyan dalgakıran fotoğraf ve özçekim yapmak isteyenlerin uğrak yeri oldu. Sağanak yağmur ise hayatı durma noktasına getirdi. Yollar adeta göle döndü ve birçok vatandaş yolda ilerlemekte zorlandı.

Çatı Yola Uçtu, Esnaf Hazırlıksız Yakalandı

Sağanak yağmur dolayısıyla denizin kıyı kesimlerinin renk değiştirdiği görüldü. Altınova Mahallesi’nde bir evin çatısı ise yola uçtu. Balıkçı pazarında bir anda bastıran yağmur karşısında esnaf zor anlar yaşadı. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada fırtınanın pazartesi günü gece ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklendiği ifade edildi.

A W114618 03

Vatandaşların Tepkileri

Gezmek için dışarı çıkan Deniz Ateş, “Aslında Antalya’nın havası belli olmuyor, bir gün yağmur var bir gün ise güneş. Biz şehrimizi her haliyle seviyoruz. Bugün çok dalga var, güzel bir an oldu” dedi. Kısa süre içinde sosyal medyada paylaşılan görüntüler çok sayıda kişi tarafından izlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM'de 5 yemek için şaşırtan fiyatlar! İştahları kaçırıyor

TBMM'de 5 yemek için şaşırtan fiyatlar! İştahları kaçırıyor