Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Ruslara Türk bayrağı battı

Antalya'da Ruslara Türk bayrağı battı

Ülkemizin Cumhuriyetinin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde, Alanya’daki bazı Rus vatandaşlar, Türk bayrağından rahatsız olmuşlar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Ruslara Türk bayrağı battı

Alanya’da oturan Rus vatandaşlar, bulundukları yeri hatırlamaz oldu. Ülkemizin Cumhuriyetinin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde, Alanya’daki bazı Rus vatandaşlar, Türk bayrağını balkonlarda asanlara karşı rahatsızlık duyduklarını açıkça belirttiler.

Alanya Oba Mahallesi’nde yer alan bir sitede, toplam 88 daire var, bunların 28’i yabancılara ait. Sitede yaşayan Ruslar, iddiaya göre aidat ödemelerinde gecikerek, Türk vatandaşlarına karşı bir tür birlik oluşturdukları yönünde şikayetler dile getirildi. Genel kurul toplantısının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yaklaştığı bir zamanda, balkonlara Türk bayrağı asılması konusunda “Türk bayrağı başımızda dalgalanıyor” şeklinde tepkiler ortaya çıktı ve bu durum sitede tartışmalara neden oldu. Türk bayrağına tepki gösterenler arasında, Alanya’da özel bir hastanede çalışan bir doktorun Rus eşi de olduğu iddia edildi.

Alanya’da meslek icra eden ve aynı zamanda site sakinlerinden olan Dr. Hale Bozkurt Çobanoğlu, Türk bayrağını asmanın bir onur kaynağı olduğunu söyleyerek, “Ben, bu güzel vatanın sevdalısı bir Türk vatandaşı olarak, Yüce Türk bayrağımızı asmaktan onur duyuyorum ve bu geleneği ölünceye kadar devam ettireceğim. Bu vatanın bayrağı altında yaşayan herkes, buna saygı duymak zorundadır” dedi ve site içinde yaşanan olayları kınadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yaklaşıldığı ve Cumhuriyetimizin 100. yılının heyecanla kutlandığı bu günlerde, yaşananların asla kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, Türk Bayrağı Kanunu’nda da şu ifadelerin bulunduğunu hatırlattılar: “Türk Bayrağına sözle, yazıyla, herhangi bir şekilde hakaret veya saygısızlık yapılamaz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail saldırılarda ölen ve kaybolan yabancıların rakamlarını yayınladı

İsrail saldırılarda ölen ve kaybolan yabancıların rakamlarını yayınladı