Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Ramazan Pidesi Ne Kadar?

Antalya’da Ramazan Pidesi Ne Kadar?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını belirtti. Peki ya Antalya'da pide fiyatı ne olacak?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Ramazan Pidesi Ne Kadar?

Antalya’da ramazan pidesi bu yıl 15 lira olacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 2023 yılında kilogram 33 liradan satılan ramazan pidesinin bu yıl kilogram fiyatının 60 lira olacağını belirtti.

Fiyatlar Geçen Yıla Göre Arttı

Geçen sene Türkiye genelinde 300 gramlık pide fiyatı 10 TL iken, bu yıl Antalya’da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak.

Fiyatlar İller Bazında Değişiyor

Federasyonun Genel Merkezi’nde yapılan açıklamada, Türkiye genelinde iller bazında uygulanacak ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Geçen yıl Türkiye’de pidenin kilogram fiyatının azami 33,5 lira olduğunu hatırlatan Balcı, “Bu yıl pidenin azami kilogram fiyatı 60 lira olacak. Buna göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacak. İzmir’de 300 gram pide 18 lira olacak.” dedi.

Esnafın Üretim Seçenekleri

Balcı, esnafın 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira olarak vatandaşın talebine göre üretebileceğini belirtti. Her il ve ilçede odaların kendi maliyet hesabını yaparak ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacağını ve coğrafi yapıya ve vatandaşın arzusuna göre değişik gram ve fiyatlarda pide üretileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kampüslerine sarj istasyonları kuruldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi kampüslerine sarj istasyonları kuruldu