Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da bazı firmalar tarafından uygulanan MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da bazı firmalar tarafından uygulanan ARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Esnafın Ekmeği Koruma Altında

Antalya Şoförler Odası önceki Dönem Başkanı Niyazi Özçelik, “Ekmeğimizi çalan MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksicilik yapanlara suç duyurusunda bulunduk. Esnaf’ımızın ekmeğini çaldırmayacağız, sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Korsan Taksicilik İddiası ve Suç Duyurusu

Özçelik, MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kural Tanımaz Uygulamalar ve Korsan Taksicilik

Özçelik sosyal medya hesabında, “Değerli Taksici esnafımızın ekmeğini çalan, emeğini yok sayan, usul ve kural tanımaz MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Korsan Taksiciliğe Dikkat Çekildi

Özçelik, “Antalya ilinde ulaşım hizmeti verebilmek için gerekli olan toplu taşıma aracı kullanım belgesi, ticari taksi ruhsatı olmaksızın kişilerin taksi hizmeti verebilmesi mümkün değildir. Nitekim ilimizin en büyük sorunlarından birisi de vergisiz, kayıtsız araçların trafikte ‘korsan taksicilik’ olarak adlandırılan hizmetleri vermesidir. Martı TAG uygulaması ile tam olarak korsan taksicilik olarak bilinen belediye izni ve ruhsatı olmaksızın trafikte ücret karşılığında yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Bununla hep birlikte sonuna kadar savaşacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Semih Esen kimdir?

Semih Esen kimdir?