Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Kentsel Dönüşüm Mağduriyeti: Kilo Almaya Korkuyorlar

Antalya’da Kentsel Dönüşüm Mağduriyeti: Kilo Almaya Korkuyorlar

Antalya’da bir mahalledeki Kentsel Yenileme Projesi’nin güvenlik bariyerleri nedeniyle bahçe kapıları kapanan bazı mahalle sakinleri, bitişik iki evin arasındaki 34 santimlik alandan yan yürüyerek caddeye çıkabiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Kentsel Dönüşüm Mağduriyeti: Kilo Almaya Korkuyorlar
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya’da bir mahalledeki Kentsel Yenileme Projesi’nin güvenlik bariyerleri nedeniyle bahçe kapıları kapanan bazı mahalle sakinleri, bitişik iki evin arasındaki 34 santimlik alandan yan yürüyerek caddeye çıkabiliyor. Arka çıkış kapılarının yolu uzattığını, yaşlı ve kilolu vatandaşların o aralıktan geçemediğini söyleyen vatandaşlar, proje nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

Yaşam Hürriyetleri Kısıtlandı

Mahalle sakinlerinden Tolgahan Sekin, kentsel dönüşüm nedeniyle 4-5 aydır bu sıkıntıyı yaşadıklarını, güvenlik amaçlı yapılan bariyer çevirmesinin yaşam hürriyetlerinin kısıtlandığını söyledi. Sekin, “Buradan geçerken üzerimizdeki giysiler zarar görüyor. Arka taraftan giriş noktası var ama oraya gidebilmek için de baya yol dolanmak gerekiyor” dedi.

Yağmur Yağdığında Şemsiye Bile Açamıyoruz

36 yıldır Balbey Mahallesi’nde oturduğunu belirten Meryem Sekin ise, “36 yıldır kapatılan kapıdan her gün girip çıktım. Tamam herkes kentsel dönüşüm için çalışmasını yapsın ama burada unutulan insanlarımız var. Buradaki 34 santim aralıktan geçmek zorunda kalıyoruz. Kıyafetlerimiz zarar görüyor. Yağmur yağdığında şemsiye bile açamıyoruz” dedi.

Kapımın Açılmasını İstiyorum

Belirtilen 34 santimlik alandan geçemeyen 75 yaşındaki Hilmiye Erdoğan da “Doktora, hastaneye gidemiyorum. Kapımın açılmasını istiyorum” şeklinde konuştu. Vatandaşlar, yaşanan bu durumun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2020 model Opel marka araç

İcradan satılık 2020 model Opel marka araç