Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da kadın muhtar ve adaylarıyla ilgili önemli gelişme

Antalya’da kadın muhtar ve adaylarıyla ilgili önemli gelişme

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı’ düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da kadın muhtar ve adaylarıyla ilgili önemli gelişme

Bu proje, 2024 yerel seçimlerinde kadın muhtarların sayısını ve etkinliğini artırmayı hedefleyen Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın yürüttüğü bir girişimdir. Proje, Türkiye’nin yedi bölgesinde ve yedi şehrinde devam etmektedir.

Eğitim programına katılan kadın muhtar ve adaylarına, aday olma süreçleri, yerel siyaset, mahalle dinamikleri, demokrasi, imar sorunları, katılımcı planlama, eşitlik ve hak temelli yaklaşım, kadın dostu ve kapsayıcı kentsel hizmetler gibi konularda bilgi ve beceri kazandırılmıştır.

Türkiye’de 50 bin muhtarın sadece yüzde 2’si kadındır. Bu oran, Cumhuriyet’in 100. yılında kadınların seçme ve seçilme hakkının önemini vurgulamaktadır. Kadın muhtarlar, mahallelerin sahipleri olan kadın ve çocukların sesi ve temsilcisi olmaktadır.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eğitim sonunda kadın muhtar ve adaylarını ziyaret ederek, onlara desteklerini ifade etmiştir. Başkan Böcek, kadınların siyasal ve sosyal yaşamda daha aktif rol alması için yanlarında olduklarını ve önümüzdeki seçimlerde kadın muhtar sayısının artmasını dilediğini söylemiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Yıldızları Antalya'ya geliyor!

Türk Yıldızları Antalya'ya geliyor!