Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya’da Kaçak 5M Migros AVM’ye kapalı ihale!

Antalya’da Kaçak 5M Migros AVM’ye kapalı ihale!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Bekir Kumbul döneminde yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen Migros AVM, bugün ihaleye çıktı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Kaçak 5M Migros AVM’ye kapalı ihale!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Bekir Kumbul döneminde yap-işlet-devret modeli ile inşa edilen, Antalya Barosu'nun  'Kaçak AVM' olarak nitelendirdiği Migros AVM, bugün ihaleye çıktı.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan 5M Migros AVM’nin 25 yıllık işletme süresi 2023 yılının Aralık ayında dolarken Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeyen AVM dün ihaleye çıktı. Basına kapalı yapılan ihaleye Migros A.Ş. ve Rönesans Gayrimenkul A.Ş. katıldı.

5M6

Antalya’da Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi 12767 ada 10 parselde bulunan ve Bekir Kumbul’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yap-işlet-devret modeli ile yapılan 5M Migros AVM’nin 25 yıllık işletme süresi 2023 yılının Aralık ayında doldu. 10 Yıllığına yapılan işletme ihalesi Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer başkanlığında gerçekleşti.

5M5

BASINI İHALEYE ALMADILAR

Kapalı kapılar arkasında gerçekleşen ihaleye basını almayan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ihale sonucuna dair de bir açıklama yapmadı. Açılan davalarla imar planı iptal olduğu için kaçak duruma düşen AVM ile ilgili ihale dün Büyükşehir Belediyesi’nin encümen toplantı salonunda Cansel Çevikol Tuncer başkanlığında gerçekleşti. İhaleye Migros A.Ş. ve Rönesans Gayrimenkul A.Ş. katıldığı bilinirken basına ihale sonucu ile ilgili bilgi verilmedi.

5M3

RÖNESANS DA İHALEYE KATILDI 

10 Yıllığına yapılan AVM ihalesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer başkanlığında Encümen üyesi Büşra Özdemir, Mehmet Cengiz Büyükgebiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Ruhiye Sami ve diğer encümen üyelerinin katılıyla saat 15.00’te başladı. Bir saati geçen ihaleye Migros A.Ş. ve Rönesans Gayrimenkul A.Ş. temsilcileri katıldı. Bilindiği gibi Rönesans A.Ş., muhalefetin “5'li Çete” olarak adlandırdığı şirketler arasında yer alıyor. Rönesans A.Ş. kamudan en fazla ihale alan 5 şirketten 1’i.

5M2

KONUNUN YARGIYA TAŞINMASI BEKLENİYOR

İhaleye Antalya Barosu’nun karşı çıktığı bilinirken, sonucu açıklanmayan ihalenin yargıya taşınması bekleniyor. Fuar, park bahçe alanı olarak kamuya ait olan parselde, 2000’li yılların başında yürütmeyi durdurma kararına rağmen AVM’nin yapımı devam etmiş ve intifa hakkı ile güçlendirilerek ticari faaliyete uygun şekle getirilmişti. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de geçtiğimiz aylarda 10 yıllığına ticari alan olarak işletilmesi için ihale yapılması geçmişti.

5M

 'İHALEYİ İPTAL EDİN' ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Antalya Barosu geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yargı süreci başlatacağını belirterek, “İlanın 6.6.3. maddesinde teklifte bulunacak isteklilerde aranan özellikler ise adeta adrese teslim bir tarif içermektedir. İlanda mevcut kiracıların tahliye edildiğine ve alışveriş merkezinin boş olarak ihale edildiğine ilişkin bir açıklama bulunmamaktadır. Bu durumun mevcut işletmeciye sağlanan bir avantaj olduğu kadar 2886 sayılı yasaya aykırı olması nedeniyle ihalenin iptal nedenidir.  Kentin ve kentlilerin haklarını korumak üzere görev üstlenmiş yerel yöneticilerin, Mahkeme kararlarına, kentsel değerlere saygılı olmaları zorunludur. İhale konusu taşınmaz kentin öncelikli korunması gereken alanlarındandır. Su kaynağını koruma alanı, arkeolojik kalıntıların bulunduğu doğal sit alanı ve kentlilerin park alanı olarak ayrılan bir alanda, kesinleşmiş Mahkeme kararına ve güncel plan hükümlerinde yer almayan alışveriş merkezinin ihalesinin yapılmak istenmesi hukukun ve kentli haklarının hiçe sayıldığını ortaya koymaktadır. 25 yıl önceki açılan davaların davacıları ve takipçileri olarak usulsüz bir oylamaya dayalı olarak 29 Şubat 2024’te yapılmak istenen ihalenin iptal edilmesini, aksi halde yasal yollara başvurulacağını bir kez daha kamuoyuna duyurmak isteriz” açıklamasında bulunmuştu.

5M4

İHALEYE KİMLER KATILDI?

5 M Migros AVM İhalesine 2 Şirket katıldı. Katılan şirketlerden biri Migros AVM diğeri ise en çok kamu ihalesi alan şirketler sıralamasında Kalyon, Kolin, Cengiz, Erg ile birlikte ilk 5’te yer alan Rönesans A.Ş. oldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer başkanlığında yapılan ihaleye basın alınmadı.

Whatsapp Görsel 2024 02 29 Saat 16.00.40 16Acbd31

AVM’NİN İŞLETME SÜRESİ DOLDU

Arapsuyu Mahallesi 12767 ada 10 parselde yer alan Migros AVM’nin 25 yıllık işletme süresi, 2023 yılının Aralık ayında sona erdi. AVM, fuar ve park bahçe alanı olarak kamuya ait olan bir parsel üzerinde yer alıyor.

AVM’NİN YAPIM SÜRECİ

Migros AVM’nin yapımına, 2000’li yılların başında, yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam edilmişti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Onlar 29 Şubat bebekleri! İlk doğum günleri 4 yıl sonra

Onlar 29 Şubat bebekleri! İlk doğum günleri 4 yıl sonra