Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Hint Düğün Krizi

Antalya'da Hint Düğün Krizi

Hint düğünlerinin Türkiye'deki öncüsü Bünyat Özpak, Hindistan Hükümeti'nin aldığı kararların ardından yönünü İngiltere'deki Hint nüfusuna çevirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Hint Düğün Krizi
KAYNAK: İHA

Hint düğünlerinin Türkiye'deki öncüsü Bünyat Özpak, Hindistan Hükümeti'nin aldığı kararların ardından yönünü İngiltere'deki Hint nüfusuna çevirdi.

Hint Düğünlerine Yönelik Talep Azaldı

Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen Inventum Global'in kurucu ortağı Bünyat Özpak, Hindistan'dan Türkiye'ye gelen düğün taleplerinin, Hindistan Hükümeti'nin "Hindistan'ın parası Hindistan'da kalsın" politikası nedeniyle büyük ölçüde azaldığını belirtti. Özpak, "Antalya'da Hint düğünleri pazarında yüzde 75'lik bir düşüş yaşandı" dedi.

Yeni Hedef: İngiltere'deki Hint Nüfusu

Bünyat Özpak, Hindistan'dan gelen düğün taleplerindeki azalma nedeniyle İngiltere'de yaşayan Hintlilere yöneldiklerini açıkladı. "İngiltere'de 6 milyona yakın Hint vatandaşı var. Bu bölgeye çok iyi çalıştık ve bu yıl açığımızı oradan kapattık," diyen Özpak, İngiltere'deki Hint nüfusunun önemli bir pazar olduğunu vurguladı.

Hindistan'ın Nüfusu ve Ekonomisi Düğün Turizmi İçin Büyük Potansiyel

Hindistan'ın 1.4 milyarlık nüfusu ve güçlü ekonomisi, dünya genelinde yıllık 40-42 milyar dolarlık bir düğün pazarına sahip olmasını sağlıyor. Özpak, Hindistan'da düğünlerin büyük bir önem taşıdığını belirterek, "Hintliler, düğünlerine ciddi kaynak ayırıyorlar ve bu da bizim için büyük bir fırsat" dedi.

Antalya'da 12 Hint Düğünü Gerçekleştirildi

Hindistan Hükümeti'nin aldığı kararlar nedeniyle Antalya'da 2024 yılında sadece 12 Hint düğünü yapılabildi. Özpak, bu düğünlerde kişi başı harcamanın 1,500 Euro'dan 12,000 Euro'ya kadar çıktığını belirterek, "Az ve öz, tam bizim istediğimiz gibi bir pazar. Daha az kişiyi konuk edip, daha çok para harcayanları getirmek fayda sağlıyor" diye konuştu.

Vize Sorunu ve Çözüm Önerileri

Hindistan vatandaşlarının vize almakta zorlandığını belirten Özpak, "Hindistan, turist bekleyen ülkeler için çok önemli bir pazar. Ancak vize prosedürleri Hint vatandaşlarını zor durumda bırakıyor" dedi. Özpak, Hintlilere elektronik vize uygulanması gerektiğini belirterek, "Bu adım atıldığında Hindistan'dan yılda 1 milyon turistin Türkiye'ye geleceğine inanıyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Paris'te Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı Sokağa Döküldü

Paris'te Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı Sokağa Döküldü