Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya ve Malta Su Kayıplarına Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Antalya ve Malta Su Kayıplarına Karşı Güçlerini Birleştiriyor

Antalya ve Malta, su kaynaklarını korumak için güçlerini birleştiriyor! su yönetiminde örnek bir iş birliğine imza atıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya ve Malta Su Kayıplarına Karşı Güçlerini Birleştiriyor
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği destekli "İklim Değişikliği ile Mücadele için Kentsel Su Temin Sistemlerinde Verimliliğin ve Güvenilirliğin Geliştirilmesi" projesi kapsamında Malta'dan gelen heyeti ağırladı.

Proje kapsamında Antalya'da üç pilot sahada çalışmalar yapılacak ve su kayıplarının kontrol altına alınması hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de ortağı olduğu proje Aralık 2023'te kabul edildi. 18 ay sürecek projede Akdeniz Üniversitesi koordinatörlük görevini üstlenirken, ASAT, Malta Su ve Enerji Ajansı ve Malta Su Hizmetleri Kuruluşu da projede yer alıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: KENTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Başdanışmanı Dr. Cem Oğuz, projenin kentimiz için çok önemli bir girişim olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak altyapımızı oluşturduk. Tüm birimlerimizle iklim değişikliğiyle mücadele konusunda ortak çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin kentimize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."

ASAT: SU KAYIPLARININ ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR

ASAT SCADA Şube Müdürü Dr. Tuğba Akdeniz ise projenin konusunun kuraklık ve iklim olduğunu ve bu konuda yapılacak mücadele için çok değerli olduğunu vurguladı. Akdeniz, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında içme suyu şebekelerinde oluşan su kayıplarının doğru şekilde yönlendirilmesi ve karbon emisyonun azaltılması amaçlanıyor. Antalya içme suyu şebekesinde 3 tane alt bölge oluşturuyoruz ve bu alt bölgelerde SCADA sistemine bağlı olarak veri topluyoruz. Aynı zamanda projeyi, Malta Heyeti ve Akdeniz Üniversite’ndeki ekiple birlikte yönetiyoruz."

MALTA: İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUZ

Malta Enerji ve Su Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Manuel Sapiano da şunları söyledi:

"Su kaynakları özellikle son 20 yıldır hızla tükeniyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz. Projenin genel teması içme suyu sistemlerindeki kaybın azaltılması. Şebeke verimliliğinde ortaya çıkabilecek yeni yaklaşımları, metotları izleme ve değerlendirmeye alıp, performans indikatörleriyle de şebeke performansını ölçüp geliştirmek istiyoruz. Proje kapsamında teknik işbirliği ile daha iyi uygulamalar ortaya koymak ve tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde olduğumuz için çok memnunum."

3 ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Proje kapsamında Antalya'da üç pilot sahada çalışmalar yapılacak ve su kayıplarının kontrol altına alınması için çalışmalar yürütülecek. Ayrıca su kuruluşlarının ve belediyelerin çalışanları için eğitim ve tecrübe paylaşımı amacıyla üç çalıştay düzenlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kağıthane'de Bekçilere Saldırı: Bir Bekçi Yaralı

Kağıthane'de Bekçilere Saldırı: Bir Bekçi Yaralı