Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya  Ulusal Finalist Oldu

Antalya  Ulusal Finalist Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye’nin “iklim öncüsü” olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi ile birlikte ulusal finalist oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya  Ulusal Finalist Oldu
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) Tek Dünya Kentleri Yarışması’nda Türkiye’nin “iklim öncüsü” olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi ile birlikte ulusal finalist oldu. Bu belediyeler, hem ülkemizde hem de uluslararası alanda iklim gündemini ileriye taşımak için kritik bir rol oynuyorlar.

50 Ülkeden 350’den Fazla Başvuru

WWF’nin Tek Dünya Kentleri Yarışması (One City Planet Challenge - OPCC), dünya kentlerini iklim açısından güvenli bir gelecek için öncülük etmeye çağırıyor. Bu yarışma, bu alanda dünyadaki en kapsamlı ve en uzun süredir devam eden yarışma olup, 12 yılı aşkın süredir devam ediyor. 2023 - 2024 döneminde 13’ü Türkiye’den olmak üzere 50 ülkeden, 350’den fazla yerel yönetim, küresel iklim öncüsü olmak üzere başvurdu.

Diğer Belediyelere İlham Kaynağı Olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarını hassasiyetle sürdürüyor ve bu çalışmalarını uluslararası karşılaştırmaya imkan tanıyan standart bir veri platformunda raporluyor. Uluslararası uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iklim hedefleri, eylem planı ve iklim uyumu dahil olmak üzere bir dizi şartı kapsayan konularda yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Dünya Doğayı Koruma Vakfı, Tek Dünya Kentleri Yarışması’nın finalistlerini ilan ettiği açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hedefleri ve bu hedefler doğrultusunda ortaya koyduğu eylemler ile öncü, belirleyici ve diğer belediyelere ilham kaynağı olacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Tatilciler akın etti

İstanbul Havalimanı'nda bayram yoğunluğu! Tatilciler akın etti