Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Ticaret Borsası'ndan örnek çalışma

Antalya Ticaret Borsası'ndan örnek çalışma

ATB, kesme çiçek üretimi ve ticaretini artırmak amacıyla "Antalya'nın Kesme Çiçek İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi"ni hayata geçirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Ticaret Borsası'ndan örnek çalışma

Proje kapsamında Kolombiya'ya giden heyet, kesme çiçeğin üretiminden ticaretine, nakliyesine kadar bir çok konuda bilgi sahibi oldu.

ATB Başkanı Ali Çandır başkanlığındaki heyet, Bogota'da Geoflora ve SB Talee firmalarının üretim alanlarını ziyaret etti. Firmaların standart ve sprey karanfil üretimi, ihracatı hakkında teknik incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Asocolflores Birliği Başkanı Augusto Solano'dan dünya ve Kolombiya karanfil üretimi ve ticareti hakkında bilgi aldı.

Heyet, Bogota'da Proflora Fuarı'nı da ziyaret etti. Kolombiya kesme çiçek üreticileri ile inovasyon ve eğitim konusunda çalışmalar yapan Ceniflores İnovasyon merkezi yetkilileriyle bir araya gelen heyet, Kuehne Nagel Lojistik Şirketi yetkililerinden Kolombiya'nın havayolu ile kesme çiçek taşımacılığı hakkında bilgi aldı.

Cartagena'da DSV Lojistik ve DTB Lojistik şirketlerini ziyaret eden heyet, Cartagena Limanı'nda deniz yolu ile kesme çiçek taşımacılığı hakkında bilgi aldı. Karayip Tarım Kalkınma Kurumu yetkilileriyle bir araya gelen heyet, bölgenin tarımsal üretimi ve ticaretiyle ilgili bilgilendi.

Başkan Ali Çandır, Antalya Ticaret Borsası olarak tarım sektörünün gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, daha önce yaş meyve sebze, tıbbi aromatik bitki sektörlerinde yapılan URGE projelerinin bu sefer kesme çiçek sektöründe yaptıklarını kaydetti. Antalya'nın kesme çiçek üretiminde iyi bir noktada olduğunu ancak ticareti ve nakliyesinde zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Çandır, "Kolombiya kesme çiçek sektöründe iyi bir noktada. Bizler de kesme çiçek sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin Kolombiyalı üretici ve tüccarların bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak için teknik geziyi düzenledik. Son derece verimli temaslar gerçekleştirildi. URGE projemiz Antalya'da kesme çiçek sektörünün önünü açacaktır" diye konuştu.

URGE Projesi ile kesme çiçek ihracatı artacak

Antalya Ticaret Borsası'nın hayata geçirdiği "Antalya'nın Kesme Çiçek İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi" ile Antalya'da kesme çiçek üretimi ve ihracatının artırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, kesme çiçek üretiminde verimliliğin ve kalitenin artırılması, ihracat pazarlarının çeşitlendirilmesi ve ihracatın artırılması için çalışmalar yapılacak.

Proje kapsamında, Antalya'da faaliyet gösteren kesme çiçek üreticileri ve ihracatçıları, Kolombiya'da düzenlenen teknik gezi ile kesme çiçek üretiminde kullanılan son teknolojiler ve uygulamalar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca, Kolombiya'da faaliyet gösteren kesme çiçek üreticileri ve ihracatçılarıyla bir araya gelen Antalyalı üretici ve ihracatçılar, iş birliği fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

URGE Projesi ile Antalya'da kesme çiçek üretiminin ve ihracatının artırılması bekleniyor. Bu sayede, Antalya'nın tarımsal ihracat gelirleri de artacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'nin korkusu! Uçak gemisinin Hamas'la ilgisi yok

ABD'nin korkusu! Uçak gemisinin Hamas'la ilgisi yok