Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem “Antalya oyuna sahip çık”

“Antalya oyuna sahip çık”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını açıklamasının ardından seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Seçimde oy kullanabilmek için seçmenler askı listelerini kontrol etmeleri gerekirken konuyla ilgili olarak, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Seçimde vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın kesinlikle oy kullanmaya gitmesinden yanayız. Antalya oyuna sahip çık” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Antalya oyuna sahip çık”

Nazif alp

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Seçim umarım ülkemize hayırlı olur. Muhtarlar listeleri askıya astı ve 2 Nisan’a kadar askıda kalacak. Askıda isimleri yoksa nüfus müdürlüğüne gitmesi gerek ondan sonra da belgesiyle ilçe seçim kuruluna müracaat etmesi lazım. Askı süresi bittikten sonra bize seçmen kağıtları gelecek muhtarlarımızda seçmen kağıtlarını vatandaşlarımıza ulaştıracaklar.  Engelli vatandaşlar içinde seyyar sandık uygulaması var. Engelli vatandaşlarımız form doldurarak belgelerini teslim ediyor. Engelli vatandaşlarımız böylelikle evlerinde oy kullanabilme hakkı kazanıyor. Depremzedeler de yine nüfus müdürlüğünden kayıt yaptırmaları daha sağlıklı olur. E-devlet üzerinden kayıt yaptırılınca bazen problem çıkabiliyor kesin çözüm nüfus müdürlüğüdür. Vatandaşlar oy kullanma konusunda duyarlı olmalı. Seçimde vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz. Takdir tabi ki kişinin kendine aittir. Oy kullanmayan vatandaşlarımız daha sonradan pişman olabiliyor bunun örneklerini gördük. Bizim siyasetimiz olmaz, vatandaşlarımızın kesinlikle oy kullanmaya gitmesinden yanayız. Antalya oyuna sahip çık. Türkiye oyuna sahip çık” dedi.

necati çimen

SEÇMEN KAĞITLARI 17 NİSAN’DA GELECEK

Güvenlik Mahallesi’nde 11 bin seçmen olduğunu aktaran, Güvenlik Mahallesi Muhtarı Necati Çimen, “Bize gelen bilgiler sokak sokak ayrılmış durumda. Vatandaşlar bana sokak ve binalarını söylüyorlar biz buradan kontrol ediyoruz. Hanesinde oy verecek seçmen sayılarını kontrol ediyoruz şu ana kadar bir sorun çıkmadı. Vatandaşın kaydı yoksa nüfus müdürlüğüne gitmesi gerekiyor, oradan aldığı kağıt ile de ilçe seçim kuruluna gidiyor. Seçim kurulu bizim teslim edeceğimiz askı listeleri ile gelen değişiklikleri harmanlayacak ondan sonra da işlemler sürecek. Askı listelerini 2 Nisan’da teslim edeceğiz teslim ettikten sonra ortalama 15 gün sonra bize seçmen belgesini gönderecekler” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Farelerde boynuz oluşturdular

Farelerde boynuz oluşturdular