Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Havalimanı'nda Şoke Eden Yenilik!

Antalya Havalimanı'nda Şoke Eden Yenilik!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Havalimanı Genişletme Projesi’nin bu yıl içinde tamamlanacağını ve projenin 800 milyon eurodan fazla bir yatırım kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Havalimanı'nda Şoke Eden Yenilik!
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Havalimanı Genişletme Projesi’nin bu yıl içinde tamamlanacağını ve projenin 800 milyon eurodan fazla bir yatırım kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Antalya Havalimanı içinde inşa edilen ve bin 150 kişilik kapasiteye sahip olan Antalya Havalimanı Camii’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Antalya Havalimanı Camii’nin Açılışı

Bakan Ersoy, Ramazan ayının ilk cuma namazını Antalya Havalimanı Camii’nde kıldı. İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın dualarıyla ibadete açılan cami, Bakan Ersoy’un katılımıyla halka açıldı. Bakan Ersoy, camilerin kardeşlik duygularının pekiştirildiği, derinleştirildiği yerler olduğunu ve medeniyetimizin çok önemli unsurları olduğunu belirtti.

Antalya Havalimanı Genişletme Projesi

Antalya Havalimanı genişletme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, havalimanının hem iç hat hem dış hat terminalleri büyütülüyor. Ayrıca VIP, CIP, genel havacılık, kargo terminalleri, yeni apron bölgelerin ilavesi ve cami inşaatı gibi çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Bu projenin 800 milyon eurodan fazla bir yatırım kapasitesiyle bu yıl içinde hızlı bir şekilde tamamlanması planlanıyor.

Havalimanında Çalışan Personel Sayısı

Bakan Ersoy, havalimanının yüksek sezonda 20 binden fazla personelin çalıştığı ve günlük bazda 100 binlerce yolcunun giriş çıkış yaptığı bir liman olduğunu dile getirdi. Bu nedenle, mevcut dört mescidin yetersiz kaldığı ve bin 150 kişilik yeni caminin aciliyetinin olduğunu belirtti. Bakan Ersoy’a, Antalya Valisi Hulusi Şahin de eşlik etti.

A W163260 07

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel'den Erdoğan'a soruşturma yanıtı: Paranın harcandığı yer belli

Özel'den Erdoğan'a soruşturma yanıtı: Paranın harcandığı yer belli