Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Gazeteciler Cemiyeti 40 Yaşında

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 40 Yaşında

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Gazeteciler Cemiyeti 40 Yaşında
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: AGC/Bülten

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Taş, AGC’nin gücünü basın meslek ilkelerinden ve derin tarihinden aldığını belirtti.

AGC’nin Köklü Geçmişi ve Gücü

Taş, "14 Ocak 1984’te kurulan AGC, bugün 40 yaşında. Basın meslek ilkelerinden ve köklü geçmişinden güç alan AGC, Atatürk’ün açtığı medeniyet yolunda ilerlemeye devam ediyor. Gazetecilik mesleğinin saygınlığını korumak ve üyelerinin mesleki ve sosyal gelişimine katkı sağlamak için projeler geliştiriyor. Antalya Basın Ödülleri, Basın Galerisi, eğitim bursları, mesleki yayın faaliyetleri ve uluslararası düzeyde basın meslek örgütleriyle işbirliği projeleri, kentimizin ve ülkemizin gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor.

Basın Sektöründeki Ekonomik Zorluklar

AGC’nin 40. yılını kutladığımız bu dönemde, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar basın çalışanlarını ve işverenleri olumsuz etkiliyor. Basın çalışanlarının maaşları ve özlük hakları erirken, satın alma gücü düşüyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle basın kuruluşları yayınlarını sürdürmekte zorlanıyor. Siyasi çevrelerin tehdit ve yıldırma dili, basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlıyor; idari, adli ve ekonomik süreçler gazetecilik mesleğine zarar veriyor.

Yeni Basın Kanunu ve Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği

Yeni Basın Kanunu ve buna bağlı olarak yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği, sektörün gerçeklerinden uzak, anti demokratik hükümler içeriyor. Yerel gazeteler ve yerel internet haber siteleri, bu düzenlemelerin altından kalkamıyor. Ne yazık ki, kanun ve yönetmelik sürecinde basın meslek örgütlerinin ve süreli yayın sahiplerinin eleştirileri ve talepleri dikkate alınmıyor.

Geleceğe Dair Umutlar

Tüm olumsuzluklara rağmen, bir gün basın sektörü hak ettiği saygıyı görecektir. Tüm mücadelemiz bu yöndedir. Bu vesileyle 40. yıl dönümümüzü kutluyoruz. Gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi, basın ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kalktığı, basın kuruluşlarının ve basın emekçilerinin ekonomik özgürlüğe kavuştuğu günleri görmeyi diliyoruz" İfadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da mahkemeden satılık 1.565 m² arsa

Alanya'da mahkemeden satılık 1.565 m² arsa