Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Falezlerde Kaçak Asansör Yıkım Gerginliği Lüks Araçlarla Rezilliğe Dönüştü

Antalya Falezlerde Kaçak Asansör Yıkım Gerginliği Lüks Araçlarla Rezilliğe Dönüştü

Antalya'da, kıyı mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen bir otele ait plaj işletmesinde bulunan asansörün yıkımı için gelen belediye ekipleri ile otel görevlileri arasında bugün adeta köşe kapmaca yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Muratpaşa ilçesi sınırı ilçesinde yer alan Muratpaşa-Konyaaltı Falezleri hotel müşterileri için kurban edilmişti. Antalya'da, kıyı mevzuatına aykırı şekilde inşa edilen bir otele ait plaj işletmesinde bulunan asansörün yıkımı için gelen belediye ekipleri ile otel görevlileri arasında bugün adeta köşe kapmaca yaşandı. Otel yetkilileri, yıkımı engellemek için çeşitli yöntemlere başvururken, bir yetkili lüks cipini barikat olarak kullanarak dikkatleri üzerine çekti.

A W248916 08

Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

Gün boyunca süren gerginlik sonrasında işletme, Muratpaşa Belediyesi'nin aldığı yıkım kararını durdurmak için mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Bu kararın ardından belediye ekipleri bölgeden ayrıldı.

Asansör Yıkımı ve Hukuki Süreç

Muratpaşa Belediyesi Encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda, kıyı mevzuatına aykırı olan asansörün yıkımı için sabah saatlerinde belediye ekipleri ve emniyet güçleri bölgeye gelmişti. Ancak işletme sahiplerinin hukuki mücadelesi sonucunda yıkım işlemi ertelendi ve işletme yetkilileri mahkemeden aldıkları kararı zaferle karşıladı.

A W248916 09

İşletme ve Belediye Arasındaki Hukuk Mücadelesi Devam Ediyor

Olay, Antalya'da çevre ve kıyı yönetimi konularında yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, asansörün geleceği ve hukuki süreç önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Klima Filtreleri Değiştirilmezse Neler Olur?

Klima Filtreleri Değiştirilmezse Neler Olur?