Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Düşünce Platformu’nda Deprem Konuları Ele Alındı

Antalya Düşünce Platformu’nda Deprem Konuları Ele Alındı

Antalya Düşünce Platformu’nun Şubat ayı toplantısında, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Antalya İl Müdürü Necmi Erçin konuk oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Düşünce Platformu’nda Deprem Konuları Ele Alındı
KAYNAK: İHA

Antalya Düşünce Platformu’nun Şubat ayı toplantısında, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Antalya İl Müdürü Necmi Erçin konuk oldu. Toplantıda, Türkiye’nin deprem kuşağında olduğu ve bu durumun önemine dikkat çekildi.

AFAD İl Müdürü Necmi Erçin’in Açıklamaları

Erçin, Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu belirterek, “Böylesine büyük acılar bir daha yaşamamak için AFAD olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Birçok proje ve eğitim programları ile kentimiz için çalışıyoruz. Öngörülemez bir afet durumunda organize bir şekilde hareket etmenin öneminin çok büyük” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Afet Yönetimindeki Rolü

Toplantının açılışında konuşan Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş, doğal afetlerin insan hayatının kaçınılmaz gerçeklerinden biri olduğunu dile getirdi. Güvenbaş, “Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) afet yönetimindeki rolü, toplumun afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesine ve etkili müdahalelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunur” dedi.

Antik Dönemlerden Günümüze Antalya’daki Depremler

Toplantıya katkı sağlayan Antalya Düşünce Platformu üyesi Prof. Dr. Mustafa Ertürk ve Uzman Tarihçi Çağrı Yılmaz, antik dönemlerden günümüze Antalya’da meydana gelen depremler hakkında sunumlarını yaptılar. Ertürk, Türkiye ve Antalya’nın coğrafi konumu ve depremlerin dönemselliği hakkında bilgilendirme yaparken, Yılmaz Antalya’da yaşanmış doğal afetler ve kentte bulunan antik kentlerin hangi doğal afetleri gördüğü hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantının sonunda, platforma üye olan iş adamlarına rozetleri takıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marketlerde süt ve yoğurt ürünlerine yasak geldi

Marketlerde süt ve yoğurt ürünlerine yasak geldi