Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Büyükşehir'e Çin'den onur ödülü: Dünya'da ilk 10 şehir arasında!

Antalya Büyükşehir'e Çin'den onur ödülü: Dünya'da ilk 10 şehir arasında!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çin'deki Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü'nde "Çevre Dostu Çiftçi Kart" projesiyle onur ödülü kazandı. Bu ödül, belediyenin 19. çevre ödülü oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Büyükşehir'e Çin'den onur ödülü: Dünya'da ilk 10 şehir arasında!
KAYNAK: Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çin'in Guangzhou şehrinde düzenlenen 6. Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödül Töreni'nde, 'Çevre Dostu Çiftçi Kart' projesi ile dikkat çekti. 7-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşen etkinlikte, 54 ülkeden 193 şehir ve bölgeden toplam 274 proje yarıştı. Antalya, çevre ve sağlık sorunlarına karşı getirdiği çözümlerle bu prestijli ödülde ilk 10 şehir arasında yer aldı.

Uluslararası uzmanlardan oluşan bir teknik komite tarafından değerlendirilen projelerde, inovasyon, etkinlik, bağlam ve sürdürülebilirlik kriterlerinin yanı sıra Yeni Kentsel Gündem (NUA) ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin yerel uygulaması da gözetildi. Antalya'nın 'Çevre Dostu Çiftçi Kart' projesi, bu kapsamlı değerlendirmede ilk 10 proje arasına seçilen az sayıdaki projeden biri oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi adına ödül törenine katılan Genel Sekreter Cansel Tuncer ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç, ödül almanın gururunu yaşadı. Tuncer, ödül töreninde projelerini tanıtarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in çevre odaklı hedeflerine vurgu yaptı. Projelerinin odak noktasının, Antalya'nın önemli tarım merkezi olmasından kaynaklanan zirai ambalaj atık sorununu çözmek olduğunu belirten Tuncer, projenin aynı zamanda çevre ve sağlık risklerini azaltarak döngüsel ekonomiye ve yerel kalkınmaya destek sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Çin dönüşü 19. çevre ödülünü alarak, doğa ve çevre dostu çalışmalarının ulusal ve uluslararası alanda 19 farklı ödülle taçlandığını belirtti. Başkan Böcek, tarım kenti Antalya'da 'Çiftçi Kart Projesi'ni özellikle önemsediklerini ve çevrenin sürdürülebilirliği konusundaki hassasiyetlerini sürdüreceklerini vurguladı. Projeye emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederken, doğayı ve çevreyi koruma adına geçmişte olduğu gibi gelecekte de özveriyle çalışacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASUS ZenBook 14 OLED: Ultra taşınabilir güçlü performans ve uzun pil ömrü

ASUS ZenBook 14 OLED: Ultra taşınabilir güçlü performans ve uzun pil ömrü