Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Büyükşehir Belediyesi içme suyu hatlarını yeniliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi içme suyu hatlarını yeniliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Duacı Mahallesi'nde iki farklı projeyle içme suyu sorununu çözmek için kolları sıvadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi içme suyu hatlarını yeniliyor
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

İlk proje kapsamında, Antalya'nın içme suyu ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayan Termessos isale hattının Şehir Hastanesi'nin otoparkının altında kalan bölümü deplase ediliyor. Ayrıca Şehir Hastanesi'ne Duacı'daki su deposundan direkt olarak 315'lik ve 1000 metre uzunluğunda yeni bir hat çekiliyor.

İkinci proje kapsamında ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinin yetersiz kalan ishale hattı yenileniyor. Mahalle sakinlerinin kesintisiz suya kavuşması amacıyla ishale hattına büyük çaplı borular döşeniyor.

ASAT İçme Suyu Şube Müdürü Sercan Yanık, planlı, kurallı ve kimlikli kent hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Yanık, "İlk projemizde Antalya'nın içme suyu ihtiyacının yarısını karşılayan Termessos isale hattımızı, yeni yapılan Şehir Hastanesi'nin otoparkının altında kalması sebebiyle taşıma işlemini gerçekleştiriyoruz. İkinci projemizde ise Çankaya, Fatih, Esentepe, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerini besleyen isale hattı yetersiz kalıyordu. Bu sorunu çözmek için isale hattını yenileme çalışması yapıyoruz. Böylelikle hattın debisini arttırmış olacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kovanı desteği

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kovanı desteği