Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli gelişme

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli gelişme

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı için hazırladığı 16 milyar liralık taslak bütçe, Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğu ile onaylandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli gelişme

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı için hazırladığı 16 milyar liralık taslak bütçe, Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğu ile onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT ile birlikte Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 19 ilçe 913 mahallede hizmet vermeye azimli ve kararlı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci bölümü yapıldı. Toplantıda 69 gündem maddesi ele alındı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 Performans Raporu ve 2024 Taslak Bütçesi onaylandı. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin 16 milyar lira olarak belirlendiğini belirtti. Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 Mali Yılı Bütçesinde 16 milyar TL harcama, 14 milyar TL gelir öngörüldüğünü, gelir harcama dengesinin 2 milyar TL borçlanma ile sağlanacağını açıkladı.

Bütçe komisyonu başkanı ve çalışanlarına teşekkür Bütçenin hazırlanmasında büyük emek harcayan bütçe komisyonu başkanı ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ASAT ile birlikte 28 milyar 885 milyon TL’lik bir bütçeye ulaştığını söyledi. Başkan Böcek, ilçe belediyelerinin bütçelerini de eklediklerinde toplam 54 milyar 782 milyon TL’lik bir bütçe rakamı ortaya çıktığını dile getirdi. Konaklama vergisi istedi Yerel yönetimlerin konaklama vergisinden pay alması gerektiğini yıllardır savunduğunu belirten Başkan Böcek, “Dünyanın her yerinde konaklama vergisini yerel yönetimler alıyor. Paris’te iki gün kaldık, geçen hafta sonu Nürnberg’e gittik. Konaklama vergisini orada ödedik. Antalya’da turizmcinin cebine bakıyorsunuz.

Yerel yönetimlere hiçbir şey verilmiyor. Arıtma bizden, su, alt yapı, peyzaj dahil her şey yerel yönetimlerden. Turizmden 45 milyar dolar gelir var. Bunun 20 milyar doları Antalya’dandır. Ama hiçbir gelir paylaşılmıyor. Keşke bunları da dile getirseniz” diye konuştu. “Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun” Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en önemli büyükşehir belediyelerinden biri olduğunu da vurgulayarak, “Biz vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadığı yerlerde halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin İkinci Yüz Yılında da hep birlikte, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe umutla baktığı, daha aydınlık, daha özgür, yaşayacağımız güzel günler bizi bekliyor. Bütçemiz ve mecliste alınan kararların Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı taslak bütçesinin ardından 19 ilçenin 2024 yılı bütçe taslakları da oy çokluğuyla onaylandı. Meclis grup başkanları da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçelerinin hayırlı olmasını temenni etti. ASAT bütçesi onaylandı Büyükşehir Meclis Toplantısı’nın sonrasında ASAT Genel Kurulu gerçekleştirildi. ASAT 2024 yılı Performans Programı ve Mali Yılı Taslak Bütçesi oy çokluğuyla onaylandı. ASAT’ın 2024 yılı taslak bütçesi 12 milyar 885 milyon TL olarak belirlendi. Başkan Muhittin Böcek, ASAT’ın Antalya’ya kesintisiz hizmet vermeye her yıl olduğu gibi devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya su kesintisi! Antalya'da sular ne zaman gelecek?

Antalya su kesintisi! Antalya'da sular ne zaman gelecek?