Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Belediyesi'nden Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi Açıklaması

Antalya Belediyesi'nden Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi Açıklaması

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar ve sel felaketi sonrası beş ilçede okullar tatil edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Belediyesi'nden Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi Açıklaması
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kötü hava şartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar hiç görülmemiş bir yağmur yaşadık. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 900'den fazla araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı, birlikte üstesinden geleceğiz" dedi.

Kentte yaşanan olumsuz hava şartlarıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Dün akşam 20.30 sıralarında başlayan ve şiddetini attıran bugüne kadar görülmemiş bir yağmur gördük. Metrekareye 300 kilogram yağmur düştü. Bin 450 personelimiz sahada görev yapıyor. 290 aracımız ile beraber müdahale ediyoruz. 900 üzerinde araçta mahsur kalan vatandaşımızı tahliye ettik. Tüm kurumlarla işbirliği içerisindeyiz. Ben de yakinen takip ediyorum. Gece gündüz demeden görevimizin başındayız. Gereğini yapacağız, tüm vatandaşlarımızı geçmiş olsun. Acil önemli olmayan vatandaşlarımız evinden çıkmasın. Şuana kadar bir can kaybı yok, can kaybı olmadan el birliği ile üstesinden geleceğiz” dedi.

Yağışlar Kenti Felakete Sürükledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün turuncu kodla uyardığı Antalya, şiddetli yağışlar nedeniyle felaketi yaşadı. Gece başlayan yoğun yağışlar çok sayıda adreste su baskınına yol açarken, yollar göle dönüşerek birçok aracın mahsur kalmasına neden oldu. Şiddetli yağışın etkilediği 5 merkezi ilçede ise okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Beş İlçede Okullar Tatil Edildi

Antalya Valiliği, yaşanan olumsuz hava şartları ve sel felaketi sebebiyle 5 merkez ilçede eğitime ara verildiğini duyurdu. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerindeki eğitim kurumlarında bir gün süreyle eğitime ara verileceği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor ve Beşiktaş Süper Lig tarihinde 10'uncu kez berabere kaldı

Kayserispor ve Beşiktaş Süper Lig tarihinde 10'uncu kez berabere kaldı