Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya'da Avukat İlkkahraman, PTT'yi suçladı

Antalya'da Avukat İlkkahraman, PTT'yi suçladı

Antalya'da avukat Abdullah İlkkahraman, müvekkilleri adına gönderdiği icra tebligatlarının gerektiği gibi dağıtılmadığı iddiasıyla PTT Antalya Bölge Müdürlüğü ve bazı memurlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Avukat İlkkahraman, PTT'yi suçladı

Kamer DURDU / Akdeniz Gerçek

İlkkahraman, "Başvurduğumuz dosya, neredeyse 2 hafta boyunca posta dağıtımı yapılmadan bekletildi. Suç duyurusundan yaklaşık 10 gün sonra ancak dağıtıma çıkarıldı" şeklinde konuştu.

Antalya'da faaliyet gösteren avukat Abdullah İlkkahraman, geçen Temmuz ayında bir müvekkilinin alacağı için icra takibi başlattı. İcra dairesi, tebligatı borçlu adrese iletmek üzere posta yoluyla göndermek amacıyla tebligatı oluşturdu. Ancak takip numarası ile tebligatın izlenmesi sonucunda İlkkahraman, tebligatın 15 gün boyunca dağıtıma çıkarılmadığını fark etti. Bu durum üzerine İlkkahraman, konuyu Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na taşıyarak PTT Antalya Bölge Müdürlüğü ve bazı memurlar hakkında 'Görevi Kötüye Kullanma' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Müvekkillerinin tedirginliği sebebiyle postaların gecikmesinin sorun olduğunu ifade eden İlkkahraman, "Periyodik olarak müvekkillerimizin alacakları için icra takipleri gerçekleştiriyoruz. İcra daireleri, tebligatları borçlu kişiye aynı gün içerisinde ulaştırmak üzere posta yoluyla gönderiyor. Ancak son zamanlarda bu işlem sürekli olarak uzamakta. Posta dağıtımı, postane çalışanlarının tebligatları geciktirmesi sebebiyle oldukça geç yapılmaya başlandı. Bu gecikmeler, itiraz sürelerinin aşılarak dosyaların kesinleşmesinde gecikmelere neden oluyor. İcra takiplerinde zamanın ne kadar kritik olduğunu biliyoruz. Bir başka alacaklı, bizim dosyamızın önüne geçerse müvekkilimiz alacağını kaybedebilir" şeklinde konuştu.

İlkkahraman, yaşanan sorunun çalışanların ihmali sonucu meydana geldiğini öne sürerek, "Şehir içindeki tebligatların dağıtılmasının yaklaşık 15 gün boyunca geciktiğine tanık olduk. Bu konuda defalarca telefonla iletişime geçsek de sonuç alamadık. Türk Ceza Kanunu'na göre 'görevi ihmali' suçu tanımlanmış durumda. Bu sebeple suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda net bir ihmaliyet olduğunu düşünüyoruz. Gerekli incelemeler yapıldığında ilgililerin yaptırıma tabii tutulmasını talep ediyoruz. İcra dairelerinin, icra takiplerini en geç 3 iş günü içinde ilgili kişilere tebliğ etme yükümlülüğü bulunuyor. Postanelerin ise tebligatları en kısa sürede ilgili kişiye iletmek sorumluluğu var. Başvurduğumuz dosyanın, postanede neredeyse 2 hafta bekletildiğini gördük. Suç duyurusunda bulunduktan 10 gün sonra ancak dağıtıma çıkarıldı" şeklinde açıklamada bulundu.

PTT Antalya Bölge Müdürlüğü ise konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BAE'li şeyhin yatı için 700 bin litre ÖTV'siz motorin

BAE'li şeyhin yatı için 700 bin litre ÖTV'siz motorin