Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya asansör faciasına tepkisiz kalmadı! Katillerden hesabı gençlik soracak

Antalya asansör faciasına tepkisiz kalmadı! Katillerden hesabı gençlik soracak

Aydın Güzelhisar KYK yurdunda gerçekleşen ihmal sonucu yaşanan kaza sonrası Türkiye’nin bir çok yerinden ses yükseldi. Antalya’da veliler ve öğrenciler olaya karşı, “Katillerden hesabı gençlik soracak” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya asansör faciasına tepkisiz kalmadı! Katillerden hesabı gençlik soracak
MUHABİR: Arda KIR

Aydın’ın Efeler ilçesinde, bir öğrenci yurdunun bakımsız asansöründe meydana gelen faciada bir öğrenci yaşamını yitirdi. Eğitimciler, öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önemli olduğunun altını çizdi. Kamuoyundan ise ‘Öğrenciler ölüyor iktidar uyuyor’ sesleri yükseldi. Olay KYK Aydın’da bir Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yurt binasının asansöründe bir kaza meydana geldi. Yurda ait asansör fazla yük taşıyamayarak bir kat aşağıya düştü. Asansörün ani hareketi sırasında panikleyen bir kız öğrenci, asansörden dışarı çıkmak istediği sırada duvarla asansör arasında sıkıştı. Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, maalesef kız öğrencinin yaşamını yitirdiğini belirledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından kız öğrencinin cansız bedeni, sıkıştığı yerden çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı. Diğer öğrenciler ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

Katillerden hesabı gençlik soracak

MÜCADELE SÜRECEK
Türkiye İşçi Partisi üyesi öğrenciler Akdeniz Üniversitesi önünde yaptıkları eylem ile Aydın’da yaşanan olay sonrası eylem yaptı. TİP’li öğrenciler adına açıklamayı yapan Ahmet Elataş, “Aydın Işıklı KYK yurdunda gerçekleşen cinayete ses çıkarmak için buradayız. Öğrencilerin ısrarlı ihbarına rağmen KYK yönetiminin tamir etmediği asansörün sebebiyle dün Aydın’da sıra arkadaşımızı kaybettik. TİP’li öğrenciler olarak kaybettiğimiz sıra arkadaşlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Yaşanan cinayete tepki göstermek için, orada polis zorbalığıyla mücadele eden sıra arkadaşlarımıza dayanışmamızı iletmek için buradayız. Katillerden hesabı gençlik soracak” diyerek tepki gösterdi.

LİYAKAT ESAS ALINMALI
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Veli-Der Antalya Şube Başkanı Tülin Koç, “Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör arizası sonucunda Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiğini ve birçok öğrencinin yaralandığını üzüntüyle öğrendik. Bu yüzden çok üzgünüz ve kızgınız! Yurtta kalan gençlerin uzun zamandan beri asansörlerin bozuk olduğunu beyan etmiş oldukları halde bu konuda herhangi bir çözüm üretilmediği, can güvenlikleri nedeniyle merdivenleri kullandıklarını beyan etmekteler. Üniversiteyi kazanmış gençlerimizi hayatlarının baharında devletin yurtlarına yerleştiriyoruz. Biz KYK yurtlarının azlığından ve çocuklarımızın barınamadığından bahsedip yurtların artırılmasını istiyorduk. Bu acı olay yurtların yetersizliği yanında meteliksizliğini de ortaya koyuyor. Bu nedenle Öğrenci Veli Derneği olarak şu soruları sormak istiyoruz: Çocuklarımızı nitelikli yurtlarda barındırma ve ihtiyaçlarını karşılama sorumluluğunuzu biliyor musunuz? Aylardır süregelen asansör bakımı ve değişimi uyarılarına rağmen hayatını kaybeden gencimizin ailesine nasıl cevap vereceksiniz? Liyakati esas almayan yöneticilerle sorunları görmezden gelmenin daha büyük sorunlara yol açabileceğini görmüyor musunuz? Bir ülkenin itibarının, yaşatmak için yaşamak olduğunu ve özellikle çocuklar ve gençlerin daha hassas olduğunu ne zaman kabul edeceksiniz? Arkadaşlarının ölümünü gözleri önünde yaşayan gençlerin itirazlarına polis baskısı yaparak nasıl bir çözüm sağlamayı düşünüyorsunuz? Oysa gençlerin psikolojilerine anlayışla yaklaşacak psikologlar gibi uzmanlarla iletişime geçmek daha doğru bir adım olmaz mı? Öğrenci Veli Derneği olarak her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız ve onların laik, bilimsel ve kamusal eğitim haklarını savunmak için demokratik tüm platformlarda mücadele edeceğiz. Velilerimizi bu mücadeleye katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meksika'da Formula 1 şampiyonluk mücadelesi nefes kesecek

Meksika'da Formula 1 şampiyonluk mücadelesi nefes kesecek