Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya, artık yabancı kenti oldu

Antalya, artık yabancı kenti oldu

Arazilerin ve konutların yabancılara satışının önünü açan AKP’ye tepki büyürken, 2022 yılında Antalya’da satılan 80 bin konutun 21 binini yabancılar aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya, artık yabancı kenti oldu

Arda KIR / Akdeniz Gerçek

Çeyrek asra yakın bir süredir Türkiye’yi yöneten AKP döneminde yurttaş ekonomik yönden gittikçe zayıflarken belirli gruplar servetlerine servet kattı. Yıllardır yolsuzluk, rant, adam kayırmaca gibi ithamlar altında kalan AKP ülkeyi yönettiği süre boyunca Bakırköy büyüklüğündeki arazilerin yabancılara satılmasının önünü açtı. Öte yandan 290 bin konutunda yabancılara satılması sonrası, AKP belirli bir limit üzerinde daire satın alanlara Türk vatandaşlığı dağıtmıştı. Yabancılara hala Türk vatandaşlığı dağıtılmasına devam edilirken, Türkiye’nin çeşitli illerinde demografik yapıda değişiklik olmaya başladı. Antalya yerelinde özellikle Rus ve Ukraynalıların yaşaması sebebiyle demografik yapıda değişimler başladı. 2022 yılında Antalya’da satılan 80 bin dairenin yüzde 25’inden fazlasını yabancılara satıldığı bilinirken, yurttaş bu duruma karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ BÜYÜYOR

2011 yılından bu yana Türkiye’nin Suriye’den aldığı düzensiz göçe Afganistan, Pakistan ve Afrika ülkeleri de eklendi. Son 2 yıl içerisinde Afganistan, Suriye başta olmak üzere geri kalmış ülkelerden gelen düzensiz göç, Türkiye’de ki suç oranını da gözle görülür şekilde arttırdı. Antalya’da son dönemler artan Suriyeli ve Afganistanlı kaçakların çeteleştiği ile ilgili ‘Haşimi Çetesi Antalya’da mı?’ başlıklı araştırma haberimiz sonrası Antalya Valiliği ve Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bir açıklama veya uygulaması bilinmezken, kentin güvenliği ve huzuru kötü yönde etkileniyor. Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Antalya’da bir diğer sorun ise kira fiyatları. Antalya’da 4 kişilik bir ailenin insanca yaşayabileceği evin kirası 10 bin TL’nin üzerine yükselmişken, yurttaş kira fiyatlarının artmasını kaçaklara ve Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle kente gelenlere bağlıyor.

yabancı satış

YABANCI TOK YURTTAŞ AÇ

Antalya’da 2022 yılında 21 bin daire yabancılara satılıyor. AKP’nin önünü açtığı yabancılara konut satışı ile ilgili olarak gelişen emlak sektöründe yabancılara satışı kolaylaştıran emlakçılar, Türk vatandaşlarını barınma sorununu da tetikliyor. İnternet sitelerinde ki ‘Vatandaşlığa uygun daire’ şeklinde ki satış ilanları ile ülkeyi yabancılara satan İnşaat ve Emlak sektörünün yolunu açan AKP’ye yurttaş ‘Kendi ülkemizde mülteci olduk’ diyerek isyan etmişti. Yurttaşın alım gücü her geçen gün düşerken, ülkeye gelen yabancı uyruklular refah içinde yaşamaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Kanarya Sitesi'nde 6 kişi gözaltına alındı

Antalya’da Kanarya Sitesi'nde 6 kişi gözaltına alındı