Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem DMM’den maymun çiçeği vakası açıklaması

DMM’den maymun çiçeği vakası açıklaması

Ankara'da Maymun Çiçeği karantinası iddialarına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlama getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DMM’den maymun çiçeği vakası açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'de ilk Maymun Çiçeği vakası iddiasına ilişkin haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ankara'da, Bilkent Şehir Hastanesi'nde ve Etlik Hastanesi'nde karantinaya alındığı iddia edilen bazı kişilerin durumu hakkında çelişkili bilgiler geliyor.

Maymun Çiçeği Vakası İddiaları

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, henüz böyle bir vakanın olmadığı belirtildi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Maymun Çiçeği vakasının ülkemizde görülebileceğini ancak şu an için tespit edilmiş bir vaka bulunmadığını ifade etti.

Ankara'da Karantinaya Alınan Şüpheliler

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne getirilen bir kişi, Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Tetkikler devam ederken, üç şüphelinin de Bilkent Şehir Hastanesi'nde 21 Ağustos'ta karantinaya alındığı bildirildi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Yalanlama

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Maymun Çiçeği vakası iddialarını yalanladı ve şehirde henüz böyle bir vakaya rastlanmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı'nın Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada, ülkemizde henüz Maymun Çiçeği vakasının tespit edilmediğini vurguladı. Hastalığın nadiren görülebileceğini ancak salgına dönüşmeyeceğini belirtti.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'de YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Maymun Çiçeği vakası iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada "Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “Ankara'da 4 kişi, ‘maymun çiçeği’ şüphesiyle karantinaya alındı” iddiası doğru değildir. Ankara'daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmamaktadır. Gerekli bilgilendirmeler, Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da Eğirdir Gölü'ne Köprüçay'dan su aktarılacak

Isparta'da Eğirdir Gölü'ne Köprüçay'dan su aktarılacak