Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Anayasa Mahkemesi'nden 'Can Dündar' kararı!

Anayasa Mahkemesi'nden 'Can Dündar' kararı!

Anayasa Mahkemesi, firari Can Dündar'ın MİT tırları davasıyla ilgili hapis cezasına çarptırılmasına dair hak ihlali iddiasını inceleyerek başvuruyu reddetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anayasa Mahkemesi'nden 'Can Dündar' kararı!
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar doğrultusunda, gazeteci Dündar, kendi hakkındaki bir dizi haber sebebiyle kişilik haklarının zedelendiği iddiasıyla ulusal bir gazeteye karşı tazminat davası açtı. Ancak İstanbul 11. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın reddine karar verdi. Dündar'ın itirazları sonuç getirmedi ve hüküm kesinleşti.

Dündar, davadan sonuç alamayınca şeref ve itibarının korunması hakkının ihlal edildiğini iddia ederek Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Ancak Yüksek Mahkeme, şeref ve itibarın korunması hakkının ihlal edilmediğine karar verdi. Mahkeme, başvurunun açıkça dayanaktan yoksun olduğu gerekçesiyle kabul edilemez buldu.

Anayasa Mahkemesi gerekçesinde, haberlerde Dündar'ın FETÖ ile ilişkisi, MİT tırlarına dair haberin çıkar ilişkisi nedeniyle yapıldığı, evinin örgüt mensuplarına aşırı bir fiyata satıldığı, örgütün bu fiyat farkını MİT tırları haberinden dolayı ödediği ve söz konusu alışverişte MİT tırları operasyonunda bulunan bir generalin de olduğu iddia edildi. Gerekçede, haberlerde ileri sürülen bilgilerin adli kaynaklardan ve başvurucunun yargılandığı dosyadan elde edildiği belirtildi. Bu nedenle haberin, olgusal bir temele dayandığı vurgulandı.

Yüksek Mahkeme'nin gerekçesinde, haberin kamuyu ilgilendiren güncel bir konuda olduğu ve başvurucu tarafından yayımlanan MİT tırları haberlerinin güvenilirliğini sorgulamaya yönelik olduğu ifade edildi. Aynı zamanda Dündar'ın o dönemde başka bir gazetenin genel yayın yönetmeni olduğu ve hakkındaki haberlere kolayca cevap verebileceği belirtildi. Ancak haberde kullanılan dilin rahatsız edici bulunması üzerine, "başvurucunun eleştirilere daha fazla hoşgörü göstermesi gerektiği" vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepezspor İnegöl Kafkas'ı maçında çıkışa geçti

Kepezspor İnegöl Kafkas'ı maçında çıkışa geçti