Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Amerika’da Keşfetti Türkiye’de Üretti

Amerika’da Keşfetti Türkiye’de Üretti

24 yaşında yüksek lisans için Amerika’ya giden genç girişimci Nazlı Esen Ummansu, çay pazarını keşfetti ve bugün Türkiye’deki fabrikasında günlük 15 ton bubble tea üretiyor. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amerika’da Keşfetti Türkiye’de Üretti
KAYNAK: İHA

24 yaşında yüksek lisans için Amerika’ya giden genç girişimci Nazlı Esen Ummansu, çay pazarını keşfetti ve bugün Türkiye’deki fabrikasında günlük 15 ton bubble tea üretiyor. Ürünlerini Türkiye’deki 4 bin noktaya ve 21 farklı ülkeye ulaştırmayı başardı.

Yüzde Yüz Yerli Sermaye ile Türkiye’de Üretimini Yapmaya Başladık

Ummansu, “Yaklaşık 8 yıl önce dünya çayları sektöründe ilk girişimimi yaptım. Yurt dışında çok popüler olan ama ülkemizde çok bilinmeyen dünya çaylarının ülkemizde tanıtılmasını sağladım. Daha sonra, hem Amerika’da hem de Avrupa’da kullanımı çok artan bubble tea ürünlerinin yüzde yüz yerli sermaye ile Türkiye’de üretimini yapmaya başladık. Şu an Türkiye’de ve Avrupa’da en büyük bubble tea üreticisi konumundayız” dedi.

Bu Ürünlerin Ülkemize İthal Girmesini Değil Ülkemizde Üretilmesini İstedik

Ummansu, “Bubble tea 5-6 yıldır hem dünyada hem de ülkemizde çok yaygınlaştı. Dışı deniz yosunu içerisi ise meyve şurubundan yapılan herhangi bir soğuk içeceğin içerisine koyularak içtiğiniz zaman ağzınızda patlayan bir deneyimdir. Biz bu ürünü şu anda 21 ülkeye ihracat ediyoruz. Aynı zamanda Türkiye’de 4 binden fazla noktaya satışını gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tercih Edilebilirliği Günden Güne Artıyor

Ummansu, “Günlük 15 ton bubble tea üretimi yapıyoruz. Hem yurt dışında hem de yurt içerisinde ciddi bir talep var. Yatırımlarımız sürekli devam ediyor. Bu yıl kapasitemizi bir önceki yıla göre 12 kat arttırdık. 2025 yılı hedeflerimizde yine bir kapasite artırımı öngörüyoruz. İçerisinde patlayan meyve suyu toplarının olduğu soğuk çaylar bunlar. Farklı bir deneyim sunuyor. Tercih edilebilirliği günden güne artıyor. 4 gün buradayız. Hem mevcutta bulunan bayilerimizle bir araya gelerek yeni ürünlerimizi anlatmak hem de yeni müşteriler bularak yeni bağlantılar kurmak istiyoruz” dedi.

Nazlı Esen Ummansu Kimdir?

Nazlı Esen Ummansu, 2016 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak üzere Amerika’ya gitti. Burada artizan çaylarla tanıştı ve dünya çay pazarını keşfetti. Tea Co markasıyla artizan çaylar üreten Ummansu, gençler arasında popüler olan bubble tea üretimine de geçti. Kurduğu The Boba Co. firmasıyla bubble tea’yi teneke kutuya sokmayı başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kızı kayıp olan anneden korkunç iddia

Kızı kayıp olan anneden korkunç iddia