Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Alanya'daki "ölüm kavşağında" şok gelişme

Alanya'daki "ölüm kavşağında" şok gelişme

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nin girişindeki kavşakta yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle eylem yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'daki "ölüm kavşağında" şok gelişme
KAYNAK: Haber Merkezi

Yenialanya'dan Ramazan ÖZDEMİR'in haberine göre; Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’nin girişindeki kavşak, yıllardır çözüm bekleyen ve kangren olmuş bir sorundur. Bu kavşakta yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle ‘Ölüm Kavşağı’ olarak anılmaktadır. Ancak bölge halkının tepkisine rağmen, bu kavşakta yıllardır herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmamıştır. Son 5 yılda bu kavşakta 20’ye yakın insan hayatını kaybetmiş, 60’tan fazla insan da yaralanmıştır.

Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, bu konuya dikkat çekmek için ilginç bir eylem yaptı. ‘Karayolları Demirtaş’ı unuttu mu?’ yazılı afişleri, farkındalık yaratmak ve yetkililerin konuya eğilmelerini sağlamak için şehrin çeşitli yerlerindeki otobüs duraklarına astı. Daha sonra Ölüm Kavşağı olarak bilinen yere giden Zavlak, Dim TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Zavlak, "Demirtaş Mahallesi’ndeki Çevre Yolu Kavşağı’nda ciddi güvenlik sorunları var. Bu sorunlara dikkat çekmek için Karayolları’nın olduğu bölgeye ve Alanya’nın birçok yerine Demirtaş halkının sesini duyurmak için afişler astık. Amacımız, görmezden ve duymazdan gelinen Demirtaş halkının sesi olmak. Alanya’nın doğu bölgesinden binlerce aracın geçtiği bu kavşak, ne yazık ki son beş yılda yaşanan acı kazalarla tanınan bir nokta haline gelmiştir. Karşı karşıya olduğumuz üzücü bir gerçektir. Son beş yılda Demirtaş’taki bu kavşakta 20’ye yakın vatandaşımızı kaybettik, 60’tan fazla kişi de yaralandı. Bu sayılar, sorunun ne kadar ciddi olduğunu göstermektedir.

‘SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ’

Ölümlü kazaların ardından somut adımlar atılması gerektiğini belirten Zavlak, “Demirtaş bölgesindeki bu kavşak, acilen çözülmesi gereken fiziki güvenlik eksiklikleriyle doludur. Fakat maalesef, devlet büyüklerinin bu konuya yeterince hassasiyet göstermediğini görmekteyiz. Bu basın açıklamasıyla, yetkilileri sorunun önemini kavramaya ve bu tehlikeli duruma bir an önce çözüm bulmaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyin önündedir. Bu yüzden, Demirtaş Mahallesi Çevre Yolu Kavşağı’nda acil önlemler alınmasını istiyoruz. Devlet büyüklerinden, bu konuya öncelik vererek, güvenliğimizi sağlamak için somut adımlar atmalarını talep ediyoruz.

Yaşanan kayıpların ve yaralanmaların bir an önce durması için tüm ilgililerin birlikte çalışarak çözüm odaklı çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Güvenli bir ulaşım için bir an önce harekete geçilmesi, hemşehrilerimizin hayatlarını tehlikeye atmadan güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri sağlanmalıdır” dedi. Öte yandan kavşakta daha önce yaşanan kazalardan kalan araç parçaları da göze çarptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gizli mağarası ilgi çekici Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta

Gizli mağarası ilgi çekici Antalya'ya 20 kilometre uzaklıkta