Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Alanya'da suç oranı artıyor!'Kaliteli turist gelse yaşanmaz'

Alanya'da suç oranı artıyor!'Kaliteli turist gelse yaşanmaz'

Alanya, turizmde tercih edilen bir yer olmasının yanı sıra, istenmeyen olaylara da sahne oluyor. Suç oranlarında gitgide artış yaşanıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da suç oranı artıyor!'Kaliteli turist gelse yaşanmaz'

Yenialanya'dan Adil Bedirhan YÜCEL'in haberine göre, Alanya, turizmde tercih edilen bir yer olmasının yanı sıra, istenmeyen olaylara da sahne oluyor. Son zamanlarda Alanya’da yabancı turistlerin karıştığı hırsızlık vakaları çoğaldı. Sezon boyunca nüfusun arttığı Alanya’da, suç oranları da buna bağlı olarak yükseliyor.

ALANYA ESNAFI HIRSIZ TURİSTLERİ POLİSE TESLİM ETTİ

Alanya’da bir dükkandan para çalmak isteyen iki yabancı uyruklu kişi, çevredeki esnaflar tarafından yakalanarak polise verildi. Olay, Alanya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşti. Arap olduğu sanılan iki kişi, polis gelene kadar esnaflar tarafından yere yatırıldı. Yeni Alanya’ya konuşan oda başkanları ve turizmciler, Alanya’nın turist kalitesinin düştüğünü belirttiler.

‘KALİTELİ TURİST OLSA BÖYLE OLMAZDI’

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı ve Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp, şehre gelen herkesin dürüst olmadığını ve suça meyilli olanların da bulunduğunu ifade ederek, “Şehrimizde 50 bin civarında yerleşik yabancı var. Bunların hepsi tabi ki iyi insanlar değil. Ama şehrimize nitelikli ve kaliteli turist gelse bu tür sorunlar da olmaz” dedi.

ALANYA ESNAFI İSKANDİNAV TURİST BEKLİYOR

Turist kalitesini yükseltmek için yapılması gerekenlerden birinin de turist seçimimizde İskandinav ülkelerine yönelmek olduğunu söyleyen Yenialp, “Bu konuda yapılması gerekenlerden biri de turist seçimimizde İskandinav ülkelerine yönelmek ve Alanya- Antalya Havalimanlarına İskandinav ülkelerinden direkt uçuş sağlanmasıdır. Direkt uçuş olsa gelmeleri de kolaylaşır. Zaten esnafın İskandinav müşterilerden hep memnun kalmıştır. Yani kaliteli turist, kaliteli turizm istiyoruz” şeklinde konuştu.

SIĞINMACILARIN ETKİSİ Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir de turist kalitesinin azalmasıyla birlikte ülkemize gelen Arap ve Afgan sığınmacıların da etkili olduğunu ve parasız kaldıklarında suça başvurduklarını söyledi. Demir, “Dünyanın her yerinden her çeşit insan geliyor ama zorunluluktan da olsa yanlış davranışlarda bulunuyorlar” diye konuştu. Demir, bu tür olayların önüne geçmek için hem güvenlik hem de turizm politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

‘BUNLAR TURİST DEĞİL’

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, bu kişilerin turizm amaçlı gelmediklerini düşündüğünü belirtti. Dahaoğlu şunları söyledi: “Bu kişilerin kendi ülkelerinden iş bulmak ya da göç etmek için ayrıldıklarını ve parasız kaldıklarında soyguna kalkıştıklarını sanıyorum. Eskiden turistleri dolandıranlardan korumaya çalışırdık, şimdi de bu tür olaylar olacak demek ki. Alanya’ya sezon içinde milyonlarca turist geliyor, iyi de var kötü de. Tedbirli ve uyanık olursak, bu tür olayların artmayacağını düşünüyorum. Emniyetimiz de gerekli önlemleri alacaktır. Alanya huzur ve güven şehridir, öyle de kalacaktır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyalı genç doktor ailesinin gururu oldu

Alanyalı genç doktor ailesinin gururu oldu