Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem AKP’ye rağmen Şili modeli geçti

AKP’ye rağmen Şili modeli geçti

Muratpaşa Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı, 1 Mart günü, belirlenen 10 gündem maddesini görüşmek üzere Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın başkanlığında toplandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’ye rağmen Şili modeli geçti

Gruplar adına yapılan açılış konuşmalarından sonra, müdürlüklerden gelen iki önergenin gündeme eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. Deprem sonrası gündeme gelen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün önergesi ile Muratpaşa ilçesinde bundan sonra yapılması planlanan yapılarda perde beton sisteminin kullanılması ile ilgili öneri ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün deprem riski olan yapılarda yapılacak güçlendirmelerde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün gelirleri başlığında yer alan harç gelirlerinden vazgeçilmesi önerisi Meclis’e sunuldu.

AKP RET VERDİ

Maddelerin görüşmesine geçildiğinde, gündemin on maddesi ile ek gündem maddeleri oy birliği ile ilgili komisyonlarına havale edildi. Oturuma verilen arada toplanan Doğal Afetler, Deprem ve Risk Yönetimi ile Gecekondu ve Kentsel Dönüşüm Bölgeleri İhtisas Komisyonu, ek gündem maddelerini görüştü. Yeniden açılan oturumda bu iki madde Meclis’te AKP Grubu’nun ret oyuna karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

Maddelerin gündeme alınmasına ve ihtisas komisyonuna havalesine kabul oyu veren AKP’li Meclis Üyeleri, Meclis’teki oylamada ret oyu kullanırken, Cumhur İttifakı’nda hükümet ortağı olan MHP’nin Meclis Üyeleri kabul oyu kullandı.

Meclis toplantısını izleyenler arasında şaşkınlığa neden olan bu durum, hükümet ortakları arasında çatlak mı oluşuyor görüşünü akıllara getirdi. Gazetemizde 1 Mart günü sürmanşetten verilen haberde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ağızından Muratpaşa halkına verilen müjde, böylece Meclis kararı ile onanmış oldu.

Oturum sürerken, maddeler ile açıklama yapan Başkan Uysal, bu uygulamalar ile binaların deprem riskini minimize etmeyi ve binalarını güçlendirmek isteyen insanlara maddi destek yaratmayı planladıklarını söyledi.

BELEDİYE EKİPLERİ UYARACAK

Uysal konuşmasının devamında, kuracakları ekipler aracılığıyla eski yıllarda pabuç temel sistemi ile inşa edilmiş, birbiri ile bağlantısı olmayan yüzer kolonlara sahip binaları belirleyerek, sahiplerine bilgi vereceklerini söyledi. Bu tür binaların kentsel dönüşüme girip girmeyeceğine karar vermenin Şehircilik ve İmar Bakanlığı’nın yetki verdiği kuruluşlara ait olduğunu, ilçe belediyelerinin bu konuda yetkisi olmadığını belirtti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, dünyada depremselliği yüksek ülkelerde uygulanan ve deprem anında binaların ayakta kalması yolunda büyük yararı olduğu görülen sistemin Muratpaşa’da uygulanması ile, olası depremlerde hasarsız bina sayısının çoğalmasının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Ziya Nur SEZEN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EKMEK’in direnişi

EKMEK’in direnişi