Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem AKP’liler de İmamoğlu kararından rahatsız

AKP’liler de İmamoğlu kararından rahatsız

Konyaaltı Belediyesi’nde yılın ilk meclisi gerçekleşti. AKP Belediye Meclis Üyesi Mahmut Ahı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası hakkındaki, “İmamoğlu hakkında verilen karar bence de yanlış” cümlesi dikkat çekti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise, “İmamoğlu’na verilen hukuka uygun olmayan bu cezayla milli iradenin önünün kesilemeyeceğini düşünüyorum” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’liler de İmamoğlu kararından rahatsız

Basın özgürlüğü vurgusu yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Konyaaltı’nda AKP, CHP, MHP, İYİ Parti gibi bir ayrım yapmam. Herkese karşı samimiyetle yaklaşıyoruz. Ülkede siyaset hep bu niyetle gitmiyor. Böyle bir cümleye 3 yıl ceza verilmesine haklıdır diyebiliyor muyuz? AKP’nin içinde çok büyük rahatsızlık var. Bunu biliyoruz. Bu gerçekten hoş olmayan bir durum. Ben 18 yıl boyunca avukatlık yaptım. Hiçbir hakaret suçunda böyle bir ceza görmedim. Benim baktığım hakaret dosyalarında böyle bir durumla hiç karşılaşmadım. Bütün avukatlara bunu sorabilirsiniz, bu çok yanlıştır. Halkın iradesi, milli iradenin olmadığı çok ortada. Suçtan dolayı oluşan gerek kamunun gerekte şahısların mağduriyetleri nedeniyle o kişiye başkalarının çektirdiği üzüntünün benzerini yaşatmaktır. Mahkemeler had bildirmez, görevleri arasında da bu yoktur” diye konuştu.

semih esen-2

“KİMSE BU CEZAYI HAK ETMEZ”

“Belediyede teröristler çalışıyor gibi bir itham var” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında çıkan iddiaları hatırlatan Başkan Esen, “Belediyede terörist nasıl çalışır? Emniyetten güvenlik sorgusu geliyor. Bu olabilecek bir şey değil hukuken imkansız. Eğer insan memursa yalan söylememeli. Türk Milleti’nin köklü bir devlet geleneği vardır. Biz devlet ile ilgili her şeyi kutsal görürüz. Devletin bir memuru gelirse yediririz, ikramımızı yaparız çünkü devleti temsilen geldiği için. Belediyede terörist çalışamaz, kişilerin güvenlik soruşturmasını emniyet gönderiyor. Devlet görevlisine yalan söylemek yakışmaz. Millet devlet görevlisini çok özel bir yere koyar. Yalanda olsa doğruda olsa onun dediğine inanmak ister. Halkı yanıltmaya kimsenin hakkı yok. Ekrem İmamoğlu bu cezayı hak etmemiştir. İmamoğlu değil hiç kimse böyle bir cümleden dolayı bu kadar ağır cezayı hak etmez. İmamoğlu’na verilen hiç hukuka uygun olmayan bu cezayla milli iradenin önünün kesilemeyeceğini düşünüyorum. Demokrasinin daha kaliteli olduğu bir sene olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“SİZİN BAŞKANINIZ İÇİN TCK’DA MADDE VAR”

AKP’li meclis üyesinin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘Adalet Yürüyüşü’ hatırlatmasından sonra konuya cevap veren Başkan Esen, “Bizim genel başkanımız genel başkan, sizin genel başkanınız Cumhurbaşkanı, o yüzden siz bizim genel başkanımıza atış serbest olduğunda konuşuyorsunuz ama sizin genel başkanınız içinde TCK’da madde var” dedi.

mahmut ahı

“ÜST MAHKEMEDE DOĞRU KARAR VERİLECEKTİR”
AKP’li Meclis Üyesi Mahmut Ahı, “İmamoğlu hakkında verilen karar bence de yanlış. Garibime giden ise ceza alan bir adam niye seviniyor niye kucaklaşıyor? Bu ceza illaki bir üst mahkemeye gidip doğru karar verilecektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Esen, AKP’li Meclis Üyesi Mahmut Ahı’nın, İmamoğlu yorumundaki ‘Neden seviniyor?’ sorusuna ise, “Cezayı verenler sevinmesin. Beni üzemediniz demek için” diyerek yanıtladı.

Mecliste görüşülen 16 maddenin 15’i oy birliği ile geçerken, 5. madde AKP grubunun ret vermesi sebebiyle oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis’te 11 ve 16 arasındaki tüm maddeler ilgili komisyonlara gönderilerek verilen ara sonrası ikinci oturumda oy birliği ile Meclis’ten geçti.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Şamaroğlanı değiliz”

“Şamaroğlanı değiliz”