Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Akbelen katliamına karşı Orman Müdürlüğü önünde eylem

Akbelen katliamına karşı Orman Müdürlüğü önünde eylem

Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayan ağaç kesiminin durdurulması talebiyle Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi partiler tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, Muğla Milas'a bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda yaşanan ağaç kesimine karşı sert tepkisini dile getirdi. Limak Holding ve IC Holding'in ortak iştiraki YK Enerji'nin kömür maden sahasını genişletme çalışmaları nedeniyle bölge halkının mücadelesi devam ediyor.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Akdeniz Yeşilleri Derneği, Türkiye Ormancılar Derneği, Muğla Tabip Odası, TMMOB, Türkiye İşçi Partisi ve çeşitli siyasi partiler ile yaşam savunucularının katıldığı basın açıklamasında, Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, hükümetin ve ilgili kurumların anayasa suçu işlediğini vurguladı. Anayasa'nın 169. ve 170. maddelerine atıfta bulunarak, devletin ormanları koruma görevini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çevrenin korunması konusunda devlet ve vatandaşın eşit sorumluluk taşıdığına dikkat çekti.

İkizköylüler'in uzun süredir süren direnişine rağmen, Akbelen Ormanı'nda sabahın erken saatlerinde ağaç kesiminin başlamasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Şahin, ağaç katliamının su kaynaklarının yok olmasına, ekosistemin çökmesine ve bölge halkının sağlığının olumsuz etkilenmesine yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

ANAYASA İHLAL EDİLİYOR

Cafer Şahin, hükümetin gözetiminde gerçekleşen bu ağaç kesiminin hukuksuz olduğunu ve anayasa ihlali teşkil ettiğini vurgulayarak, Orman Bölge Müdürlüğü'nü ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırdı. Orman Bölge Müdürlüğü ve kolluk güçlerinin, ormanların korunması adına üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ve halkın tepkisine karşı duyarsız kalmamaları gerektiğini hatırlattı.

Son olarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma amacıyla Akbelen Ormanı'nın ve İkizköylüler'in yanında yer alacaklarını ifade ederek, kamuoyunun bu önemli mücadeleye destek vermesini talep etti.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ARILARA FISILDAYAN ADAM

ARILARA FISILDAYAN ADAM