Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Akademisyenin seküler hilafet açıklaması sosyal medyada gündem oldu

Akademisyenin seküler hilafet açıklaması sosyal medyada gündem oldu

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak'ın hilafeti savunduğu sözleri, sosyal medyada yeniden gündemde

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akademisyenin seküler hilafet açıklaması sosyal medyada gündem oldu

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak'ın hilafeti savunduğu sözleri, sosyal medyada yeniden gündemde. Şenocak, 2015 yılındaki bir konuşmasında hilafetin tekrar ele alınması gerektiğini ve bu sürecin Türkiye liderliğinde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etmişti. Müslüman ülkelerinin siyasi işbirliği içinde, karşılarına çıkan tehditlere karşı dayanışma içinde olmaları için "hilafet" kurumunun seküler bir perspektifle ele alınıp uygulanması gerektiğini savunuyor.

Şenocak, bir basın mensubuna yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Özellikle altını çizmek istediğim husus, hilafetin yeniden gündeme gelmesi gerektiği ve Türkiye’nin liderliğinde bunun yapılması gerekiyor. İttihadı İslam Teşkilatı çerçevesinde Müslüman ülkelerin bir araya geldiği yani Müslüman ülkelerinin siyasi işbirliği içerisinde kendilerine karşı yöneltilen tehditlere karşı olsun gerek onların haklarının korunması olsun içerideki çarpık yapılaşmayı düzene sokacak bir teşkilat  lazım. Bunun da başını Türkiye çekebilir çünkü Meclis'te hala mevcut. Aynen BM'deki gibi müslüman ülkeler bir araya gelir. Bu ülkelerin karar ve siyasi mekanizmalarında söz sahibi olunur. Bahsettiğimiz dini bir hliafet kurumu değil. Bir yapı. Müslüman ülkelerin bir arada olduğu bir yapı. Çünkü birlikten güç doğar."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Norveç firmaları Ukrayna'ya doğrudan silah satabilecek

Norveç firmaları Ukrayna'ya doğrudan silah satabilecek