Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Akademik Sosyal Güvenlik Platformu kuruldu

Akademik Sosyal Güvenlik Platformu kuruldu

Türkiye Emekliler Derneğinin (TÜED) desteğiyle, Akademik Sosyal Güvenlik Platformu (ASGP) kuruldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akademik Sosyal Güvenlik Platformu kuruldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Akademik Sosyal Güvenlik Platformu (ASGP), Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) desteğiyle kurulmuştur. Platformun ilk toplantısı 9-10 Mayıs tarihlerinde TÜED'in ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Platformun başkanlığına Prof. Dr. Ali Nazım Sözer seçilmiştir. İlk toplantıda "Sosyal sigortalar hukukunda durum değerlendirmesi ve geleceğe yönelik temenniler" başlığı altında sosyal güvenlik sistemindeki yapısal sorunlar, çözüm önerileri ve yaşlılık aylıklarında sigorta matematiğine uymayan uygulamalar gibi konular ele alınmıştır.

Platform, farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla kurulmuştur. Prof. Dr. Sözer, platformun sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi için parçalı düzenlemeler ve tedbirler yerine bütün sosyal tarafların katılımıyla akademik çalışmalar yürüteceklerini belirtmiştir.

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, sosyal güvenlik alanındaki akademik çalışmaların önemine değinerek, Sosyal Güvenlik Akademik Platformu'nun kurulmasından memnuniyet duyduğunu ve platformu desteklemeye devam edeceklerini ifade etmiştir.

Akademik Sosyal Güvenlik Platformu'nun ikinci toplantısı eylül ayında yapılacak. Bu toplantıda emekli aylığı hesaplanması değerlendirilecek ve sorunların çözümüne ilişkin bilimsel sunumlar yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin En İyi Tatil Yeri Neresi?

Türkiye'nin En İyi Tatil Yeri Neresi?