Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Turhan Çömez Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Turhan Çömez Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma yönelik açıklama yaparak büyük tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Turhan Çömez Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
KAYNAK: İHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşıma yönelik açıklama yaparak büyük tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çömez'in koruma kararı bulunan ve kuruluştan izinsiz ayrılan iki çocukla ilgili yaptığı iddialı yayının yasa dışı olduğu belirtilerek, adli ve hukuki süreçlerin devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Çömez’in bu yayını gerçekleştirerek adli süreçlerin güvenliğini tehlikeye soktuğu ve çocukların daha fazla zarar görmesine neden olduğu ifade edildi. Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince tüm çocukların üstün yararını gözetmekle yükümlü olduğunu belirtti ve milletvekillerinden siyasi malzeme yapmak yerine çocukları korumak için yapıcı bir dil kullanmalarını istedi.

Suç Duyurusu: Devlet Korumasındaki Çocuklarla İlgili Hukuki Süreç Başlatıldı

Ayrıca yapılan açıklamada, devlet kurumlarından izin alınmadan devlet korumasındaki çocuklarla gerçekleştirilen ve kurgu dolu olduğu belirtilen yayına ilişkin suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Bakanlık, Turhan Çömez ve diğer ilgililer hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması", "Bakım ve gözetim altındaki kişinin rıza dışı kaçırılması" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından yasal işlem başlatıldığını açıkladı. Bu çerçevede, hukuki sürecin titizlikle yürütüleceği ve çocukların can güvenliğinin her şeyin üzerinde tutulacağı vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da gecekonduda yangın! Çatıdaki odunluk yanarak kül oldu

Antalya'da gecekonduda yangın! Çatıdaki odunluk yanarak kül oldu